Sindicatele din CEO refuză negocierile. Vor listele cu promovările!

Sindicatele din bazinul carbonier Mătăsari s-au întâlnit luni, 29 ianuarie, cu şefii carierelor şi conducerea EMC Jilţ, însă nu au semnat un protocol privind echilibrarea salariilor la nivelul carierelor. O nouă întâlnire pe această temă va avea loc miercuri, 31 ianuarie. Unii sindicalişti spun că nu vor participa la negocieri dacă cei din administraţie nu le vor pune la dispoziţie tabelele cu salariaţii care au beneficiat de creşteri salariale în 2017.

Negocierile pentru repartizarea sumelor alocate carierelor Jilţ Nord şi Jilţ Sud pentru echilibrarea salariilor minerilor au fost amânate pentru miercuri, astfel încât la acestea să participe, pe lângă şefii unităţilor, şi inginerii şefi şi şefii de sectoare. La Cariera Jilţ Sud, discuţiile au fost programate pentru miercuri, de la 8.30, iar la Jilţ Nord de la 9.30.

Ion Popescu, liderul Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud, afiliat la FNME, spune că nu va participa la negocieri dacă nu i se vor pune la dispoziţie listele cu cei care au primit clase anul trecut. Popescu crede că nu se poate face o armonizare corectă fără aceste date. „În cazul în care miercuri dimineaţa nu ni se vor prezenta aceste tabele, nu vom participa la negociere. Vom ieşi în faţa oamenilor şi le vom spune că nu vor să ne dea listele şi să rămână să negocieze sindicatul lui Marciuc şi directorii de carieră. Să vedem dacă vor semna protocol fără să semnăm”, a declarat Ion Popescu.

Dispus să renunţe la clase  

Sindicalistul spune că în situaţia în care se va ajunge la semnarea unui protocol şi va primi şi el clase în plus, le va da unui alt coleg. Popescu este electrician la Jilţ Sud şi are clasa 23. „Nu pot să mă cumpere cu nimic, nu pot să mă favorizeze. Ce mi se va da acum, dacă mi se va da vreo clasă, am să o refuz şi o să o dau la colegii mei care au mai puţine. Aşa am făcut, colegii unde lucrez ştiu că şi la ultima negociere am refuzat cele două clase care mi s-au dat şi le-am dat la un coleg al meu. Aşa voi face şi acum. Am arătat ce clasă am publicând fluturaşul, după 31 de ani de serviciu”, a mai spus liderul Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud.   

Vizualizări: 4,581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: