Sindicatele încep negocierea contractului de muncă

Noua companie energetică a României a preluat vechile contracte de muncă ale salariaților din cele patru societăți componente, CE Turceni, CE Rovinari, CE Craiova și Societatea Națională a Lignitului Oltenia. Actualul contract de muncă este valabil până la 31 decembrie 2012 și va putea fi modificat numai dacă administrația Complexului Oltenia va dori acest lucru. Se pare că prima şedinţă va avea loc pe 7 iunie, şeful comisiei de negociere fiind Constantin Ureche.

Secretarul general al Federației Naționale Mine Energie, Gheorghe Etăgan, a declarat că deocamdată se așteaptă numirile oficiale după care vor încerca să se așeze la masa negocierilor. ”Deocamdată nu se știe cu exactitate cine sunt cei care se află în structurile de conducere ale noii societăți. După ce se va definitiva acest lucru, e posibil să cerem o negociere a contractelor de muncă, dar negocierea va avea loc numai dacă administrația va dori acest lucru. În caz contrar, rămân în vigoare actualele contracte de muncă până la 31 decembrie 2012 când expiră”, a declarat Gheorghe Etăgan.

Reprezentanții FNME și-au exprimat deja dorința unei creșteri salariale în raport cu indicele anual de inflație, echivalarea drepturilor salariale pentru toți angajații din CEO precum și acordarea de tichete de masă și o masă caldă la intrarea în schimb a angajaților. Potrivit secretarului general al FNME, Gheorghe Etăgan, echivalarea drepturilor salariale nu va fi posibilă în niciun caz anul acesta.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: