Sindicatele mici din CEO, la discuţii cu ministrul Grigorescu

Sindicatele mărunte din CE Oltenia au fost luni la o întrevedere cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu. Printre liderii care au luat parte la discuții s-au aflat Constantin Crețan de la Sindicatul Lignitul Oltenia și Nicu Bunoaica de la Sindicatul Solidaritatea 2013.

Sindicaliștii i-au spus oficialului din minister că nu sunt de acord cu înființarea sucursalelor miniere, că vor o echilibrare a salariilor minerilor și energeticienilor care prestează același tip de activitate, vor să fie daţi afară cei angajați deși au primit ordonanță, și alte aspecte legate de CE Oltenia. "Am avut o întâlnire cu dânsul de peste două ore. Am discutat despre grilele de salarizare, de economiile care se pot face cu energia produsă de noi fără a o lua din sistem. I-am spus că povestea cu sucursalele este o mare prostie, a înțeles. Probabil și o parte din directorii CE Oltenia nu erau de acord cu această reorganizare pentru că nu are niciun efect, care trebuia să fie eficientizare și economie la cheltuielile cu munca vie", a declarat sindicalistul Nicu Bunoaica.
Au fost şi discuţii legate de concedierile colective ce vor avea loc la nivel de companie. "Referitor la disponibilizări, i-am propus ministrului și i-am demonstrat că trebuie să părăsească CEO cei care s-au angajat în perioada în care fosta SNLO era pe restructurare și la noi se făceau angajări: copii de directori, neamurile liderilor de sindicat. Am discutat și despre problema Minprest. Mai sunt 200 de oameni care au venit din fosta SNLO, pentru a se face ceva pentru ei, pentru a fi incluși în sistem", a mai spus Bunoaica.
Liderii sindicali au mai cerut să dispară sporurile de conducere și de fidelitate. Sindicatele sunt cele care au cerut să fie primite la discuții la Ministerul Energiei.

Vizualizări: 3,175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: