Sindicatele vor să negocieze CCM-ul cu Directoratul

Nemulţumiri în comisia de negociere a contractului colectiv de muncă din minerit şi energie. Liderii de sindicat spun că cei desemnaţi de administraţie pentru a participa la negocieri sunt habarnişti.

Liderul de sindicat Marin Golea va cere ca negocierile să se poarte cu membrii Directoratului sau cu cei din Adunarea Generală a Acţionarilor, pentru că cei trimişi de administraţie nu se pricep. „Nu au expertiză în domeniu, nu înţeleg ce înseamnă aceste negocieri şi ce solicităm noi. Domnul director Daniel Pităroiu este plecat frecvent la Bucureşti şi lipseşte de la negocieri şi cei care rămân nu au expertiză. Mulţi dintre ei sunt numiţi politic pe funcţii şi nu cred că sunt potriviţi să participe la discuţiile cu noi. Nu ştiu, să aducă alţii sau să negociem cu Directoratul, cu AGA“, a declarat Marin Golea.

Administraţia CEO şi sindicatele au format o echipă mixtă de negociere a contractului colectiv de muncă. Din partea administraţiei fac parte Sorin Olaru, Mihai Spârlac, Diana Grecu, Ioana Păunescu şi Dorina Jianu. Cea din urmă este cunoscută opiniei publice mai ales după ce a avut mai multe procese cu fosta SNLO. Dorina Jianu a fost director financiar-contabil al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, promovată de Dan Ilie Morega, şi după numai o lună a fost concediată. Imediat după aceea au urmat o serie de procese cu societatea. În prezent, Dorina Jianu este şefa Biroului Juridic din Divizia Minieră.

De asemenea, Diana Grecu pare să fie „mâna dreaptă“ a directorului de Resurse Umane, Ion Răuţ.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: