Sindicatul lui Iovan, aşteptat în FNME

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) lasă porţile deschise pentru Sindicatul Energia Turceni, condus de Eugen Iovan, organizaţie afiliată în prezent la Federaţia Univers. Liderii FNME spun că nu vor accepta oricum noi formaţiuni sindicale şi că sindicatele care vor adera vor trebui să semneze nişte angajamente. Sunt şi sindicalişti, precum Aurel Nanu Mic, care exclud categoric varianta aderării la FNME.

Sindicatul Energia Turceni este una dintre cele mai mari organizaţii sindicale la nivel de CE Oltenia, având cea mai mare parte dintre salariaţii de la Termo Turceni, peste 1.600. Acest lucru este cunoscut şi de liderii FNME care spun că sindicatul lui Iovan este binevenit în federaţie. "Deocamdată nu avem nicio hârtie în sensul ăsta. Şi mie mi-au spus anumiţi băieţi de-ai mei că sunt vecini de-ai lor, asta pentru că foarte mulţi salariaţi din Peşteana şi din Turceni sunt vecini, şi că le-ar fi spus Iovan că va trece la FNME. Dar, a zis că o face lent, în etape. La situaţia de acum fiecare sindicat e binevenit în FNME, dar, bineînţeles, o să-i punem pe toţi să respecte nişte angajamente. O să-i punem să-şi ia în scris nişte angajamente, să nu mai păţim ce am păţit acum 2 ani. Şi cred că dacă vor dori să vină în FNME vor semna acel angajament. Adică, să-i legăm un pic de glie, să nu mai facă tot ce vor în orice moment. Să respecte decizii...dar la timpul respectiv o vom spune. Dar acel angajament va trebui făcut de noi toţi", a declarat Dumitru Pârvulescu, preşedintele FNME.

Pârvulescu a mai spus că recent nu a aderat niciun sindicat la FNME şi că au fost doar adeziuni individuale. "Sunt tendinţe firave, de ordinul a 100, 200, 300 de oameni", a mai spus acesta, precizând că salariaţii respectivi sunt de pe zona Rovinari şi Jilţ în special.

La finele anului trecut sindicatele de pe zona Motru, de la carierele Roşiuţa şi Lupoiaia, conduse de Nelu Roşca şi Nicolae Bădiţă, au aderat la FNME, renunţând la Federaţia Univers.

Aurel Nanu Mic, vicepreşedinte al federaţiei Univers şi fost lider la SE Craiova II, spune că organizaţia sindicală din Bănie nu va trece de partea FNME. "În niciun caz. Craiova II, din ce ştiu eu, nu se pune problema. A mai fost la FNME o perioadă scurtă. Atâta timp cât suntem la o federaţie şi suntem majoritari nu se pune problema. Nu-i cred că ia teren. Îi cunosc bine", a comentat Aurel Nanu Mic.   

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: