Zeci de angajaţi şi şefi din CE Oltenia citaţi de DNA Craiova

O veste şoc a luat prin surprindere angajaţii CE Oltenia de la Târgu Jiu. Zeci de persoane, printre care salariaţi şi şefi din companie, în frunte cu directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, ar fi fost citaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie de la Craiova, în dosarul penal în care sunt verificate contractele CE Oltenia cu mai multe firme din Gorj, printre care și Dogerik Trans SRL, administrată de Dragoş Giurea. Compania nu a comentat situaţia.

DNA Craiova a solicitat la CE Oltenia încă din luna mai a anului trecut contractele încheiate cu firmele Dogerik Trans SRL, Adumit Company SRL şi Armeanca Prest Com SRL. Potrivit adresei din data de 7 mai 2015, DNA Craiova a cerut cărţile de identitate ale autovehiculelor SC Dogerik Trans SRL pentru încheierea şi derularea contractelor de transport defalcate pentru fiecare contract în parte, facturile şi documentaţia care a stat la baza acceptării la plată, procesele verbale ale lucrărilor executate de Adumit Company SRL, Armeanca Prest Com SRL şi Dogerik Trans SRL, dar şi fundamentările de tarif pentru contractele de transport încheiate cu Dogerik Trans SRL.

Aceste audieri, despre care se vorbeşte prin companie că vor începe încă din această săptămână, ar avea legătură cu acel dosar, cei vizaţi fiind citaţi chiar la sediul CE Oltenia.  Firma Adumit Company SRL, vizată în această anchetă, este administrată de Adrian Niculescu. Societatea a primit şi contractul pentru fabrica de brichetare de la Lupoaia, dar şi cel prin care a modernizat sediul CEO din Debarcader, cu 100.000 de euro. Acţionar la Adumit Company este şi Dumitru Stefuţi, patron la Stefi Company SRL. Cele două firme au în comun două persoane: Adrian Niculescu şi Dumitru Stefuți care sunt în acţionariatul firmei Katal Construct. Katal Construct este firma la care este acţionar şi Cătălin Ciurel, fiul lui Laurenţiu Ciurel, fostul manager al CE Oltenia.

Despre aceste contracte s-a discutat şi în conferinţele politice. Co-preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, a vorbit de mai multe ori în conferinţele de presă de Daniel Antonie, despre care a spus că dădea lucrări prin negociere directă firmei Dogerik, sugerând că ar fi cel care o controlează. Dogerik Trans SRL asigură, printre altele, transportul angajaţilor în carieră. Politicianul spunea că Antonie trebuie demis pe aceste considerente.

Vizualizări: 441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: