Cum explică Marciuc absenţa lui Căldăruşe la negocierile cu CEO

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Univers, Adrian Marciuc, a explicat motivul pentru care liderul celui mai mare sindicat de federaţiei nu a luat parte la negocierile cu administraţia CE Oltenia care s-au încheiat cu un acord privind plata în bani a salariaţilor care au lucrat sau vor lucra suplimentar.

Marciuc spune că liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldăruşe, nu putea să ia parte pentru că la discuţii fiecare federaţie trebuia să trimită doi reprezentanţi, iar Marciuc a mers pe partea de minerit, iar Eugen Iovan a reprezentat federaţia pe partea de energie.

Adrian Marciuc spune că nici măcar nu a putut să-l informeze pe Căldăruşe despre negocieri, pentru că nu i-a răspuns la telefon. "S-a discutat telefonic ca din fiecare federaţie să vină câte două persoane. Eu, în calitate de prim-vicepreşedinte, m-am dus pe partea de minerit şi domnul Iovan în calitate de membru al federaţiei a venit pe partea de energie. Pentru că am fost informaţi la ora 15 şi la 17 trebuia să ajungem. Nu puteam să-l chem pe Nanu de la Craiova pe energie, pentru că era prea departe. Domnul Căldăruşe a aflat că se negociază. L-am sunat şi după prima discuţie avută, bineînţeles că n-a răspuns. Cred că era la o emisiune tv. După aceea nu am mai încercat să-l sun. Vă daţi seama că nu puteam să mergem toţi preşedinţii de sindicat, 30-40, am discutat şi cu domnul Iovan, şi cu domnul Creţan, cu celelalte sindicate, cu domnul Vîlceanu la Craiova”, a explicat Marciuc.

Reamintim faptul că au fost trei zile de negocieri, nu una, iar în două dintre acestea Căldăruşe era în stradă cu 300 de salariaţi, pentru a cere redistribuirea rezervei la fondul de salarii.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: