Ydail câştigă licitaţia de 35 milioane de euro a CJ Gorj

Consiliul Judeţean Gorj a finalizat licitaţia pentru întreţinerea drumurilor judeţene, după mai bine de o jumătate de an. Deşi cel mai bun preţ a fost oferit, încă de la bun început, de consorţiul format din SC Ydail Construct SRL, SC Romstrade SA şi SC Metalcolect PROD SRL, Consiliul Judeţean a tărăgănat atribuirea contractului de aproximativ 35 de milioane de euro în speranţa că va găsi o soluţie pentru a rămâne contractul la firma proprie, Întreprinderea de Drumuri şi Poduri. Chiar a transformat IDP în regie autonomă. Acum, Ion Călinoiu speră să fie găsite nereguli la licitaţie, în speranţa că nu va ajunge să semneze contractul.

Autorităţile judeţului nu ştiu cum se va rezolva problema Acordului Cadru. Ion Călinoiu speră ca Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) să găsească totuşi ceva nereguli la licitaţia organizată de instituţia pe care o conduce. Asta pentru ca transformarea IDP în Regie Autonomă să nu fi fost făcută în zadar. După ce au cerut expert pentru evaluarea ofertelor, tot firma Ydail a rămas câştigătoarea licitaţiei. „Licitaţia pentru Acordul Cadru s-a pronunţat, a fost dat un câştigător. Eu mi-am însuşit raportul de evaluare şi am făcut o intervenţie la Autoritatea Naţională de Achiziţii Publice pentru a face o evaluare a acelei licitaţii. Disputa era între IDP şi Ydail şi a câştigat Ydail”, a declarat Ion Călinoiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean aşteaptă răspunsul ANAP înainte de a semna contractul cu Ydail. Durata Acordului Cadru este de 4 ani, iar valoarea licitată este de 157 de milioane de lei, fără TVA. Acordul Cadru presupune: lucrări de reparare a drumurilor, lucrări de întreţinere a drumurilor, lucrări de marcaj rutier, precum şi servicii de proiectare tehnică pentru infrastructura de transport şi servicii de deszăpezire. Din cauza tărăgănării licitaţiei, de întreţinerea drumurilor judeţene în această iarnă se va ocupa IDP. Bătălia pentru acest contract a fost foarte mare, dat fiind faptul că IDP se afla într-o situaţie financiară proastă, societatea Consiliului Judeţean încheind anul 2014 cu datorii de aproximativ 7 milioane de lei. Potrivit informaţiilor apărute în presă, Ion Călinoiu ar fi ţinut morţiş ca Întreprinderea de Drumuri şi Poduri să obţină acest contract pentru a scăpa de faliment, acesta fiind motivul pentru care s-ar fi întârziat desemnarea câştigătorului.

Preşedintele Consiliului Judeţean a organizat ieri dimineaţă o şedinţă cu reprezentanţii IDP. „Problema numărul 1 este legată de întreţinerea drumurilor judeţene pe care trebuie să le urmărim permanent în perioada actuală. Vremea este capricioasă în continuare şi creează capcane pe drumurile judeţene şi poduri, din cauza poleiului”, a spus Ion Călinoiu.  

OFERTE

În cadrul licitaţiei organizate de Consiliul Judeţean au fost depuse trei oferte. Cel mai bun preţ, 157.107.124,24 lei (35.053.687,99 euro), a fost propus de asocierea SC Ydail Construct SRL, SC Romstrade SA şi SC Metalcolect PROD SRL. Această ofertă este urmată de Întreprinderea de Drumuri şi Poduri care a oferit 168.792.262,60 de lei (37.660.872,08 euro). Pe ultimul loc se află Asocierea SC Diferit SRL şi SC DP Cons SRL, care a oferit 192.833.934,80 lei (43.025.041,79 euro).

Vizualizări: 807

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: