Sindicatul lui Roșca face dezbatere. Planul secret, pus în discuție!

Sindicatul liber de la Cariera Roșiuța, condus de Nelu Roșca, va organiza o dezbatere în zilele următoare, la care a invitat și reprezentanții partidelor politice. Prima temă pusă în discuție este legată de modificarea Legii nr. 127/2019. Este vorba de legea pensiilor, care să permită și de anul viitor pensionarea mai devreme a celor care au avut condiții grele de muncă.

Un alt punct se referă la planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Un plan secret pentru public, astfel că este neclar în ce ar putea consta dezbaterea. Sunt mai bine de două săptămâni de când șeful CE Oltenia a promis că va face public un rezumat al planului. A dat ca termen finalul săptămânii respective, dar de atunci au mai trecut două săptămâni și planul este tot secret.

De altfel, și candidații la alegerile parlamentare vor dezbatere pe acest subiect. A propus asta Sorin Boza, candidatul PMP la Senat, dar social-democratul Mihai Weber a ripostat. ”Vreau o dezbatere pe acest plan, dar pe mine și pe alții ne interesează să vedem ce prevede mai concret. Ce să ne arate? Un plic sigilat despre care să ne dăm cu părerea? De ce nu ni se arată dacă sunt disponibilizări sau nu. Planul trebuie să fie desecretizat. Vrem să vedem dacă există disponibilizări, dar și multe alte lucruri”, a spus Weber la Radio Infinit.

Sindicaliștii de la Cariera Roșiuța vor să discute cu autoritățile și despre Fondul pentru Tranziție Justă, dar și despre investițiile de care are nevoie zona Motru. Nicolae Ivăniși, candidatul PER Gorj pentru Camera Deputaților, spune de luni bune că acest Fond pentru Tranziție Justă ar trebui folosit pentru înființarea unor activități de producție. Așa cum arată acum documentul, spune Ivăniși, banii vor fi risipiți pe cursuri de calificare și pe tot felul de activități care nu au legătură cu producția.

Un alt punct pe ordinea de zi a dezbaterilor de vineri se referă la creșterile salariale pe care le așteaptă cei peste 12.000 de salariați ai companiei și dacă acestea sunt posibile în condițiile în care CE Oltenia are pierderi de sute de milioane de euro în fiecare an. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 3,792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: