Burlan le dă speranțe minerilor. Cum ar putea crește salariile la anul!

Speranță pentru angajații Complexului Energetic Oltenia. Anul viitor ar putea veni și cu majorări salariale. Directorul companiei a explicat că acesta este un obiectiv, dar care va putea fi îndeplinit doar dacă va crește și productivitatea. „Dacă nu, câștigăm un an și apoi ne ducem acasă”, a spus Daniel Burlan.

Întrebat dacă sunt șanse să crească, anul viitor, lefurile minerilor și energeticienilor, Daniel Burlan a ocolit un răspuns clar: “În funcție de programul de producție, e clar că un obiectiv al nostru este ca drepturile salariale să crească. Există prevăzută o anumită creștere a câștigului net al salariaților. Creșterea înseamnă prin creșterea productivității muncii, nu prin ieșirea la pensie a multor colegi”.

A dat totuși asigurări că speranțe sunt, dar este nevoie ca și producția să fie mai mare. „S-au acordat majorări salariale, bonificații suplimentare, vocuhere de vacanță, tichete cadou de zilele festive. Sperăm ca, anul viitor, să avem alte condiții. O creștere salarială trebuie să fie susținută și de o creștere a productivității. Dacă creștem câștigurile fără să creștem în productivitate, câștigăm un an și după-aia ne ducem acasă. Se vor renegocia drepturile salariale”, a declarat Burlan, la Tele3.

Compania energetică numără în jur de 12 mii de angajați în prezent. Salariul mediu este de aproximativ 700 de euro, conform celor spuse de sindicaliști.

Vizualizări: 3,622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: