Singurul sat asfaltat în totalitate, la Turcineşti

Satul Horezu este singurul de la nivelul comunei Turcinești asfaltat în totalitate. În aceste zile se lucrează la asfaltarea celei mai lungi ulițe din sat. Autoritățile locale spun că nu au uitat nici celelalte sate componente, dar vor prima dată să finalizeze rețeaua de canalizare.

Comuna Turcinești are în acest moment un singur sat asfaltat în integralitatea lui. Satul a fost asfaltat treptat, dovadă că abia acum se asfaltează cea mai lungă uliță a acestuia. Este vorba de satul Horezu care avea în urmă cu câțiva ani doar drumuri pietruite pe care era foarte greu de circulat. ”Se lucrează intens la asfaltarea ultimei ulițe a acestui sat, este de fapt și cea mai mare. Noi avem în total 6,5 kilometri de drumuri comunale, când vom finaliza acest sat vom avea primul sat asfaltat în integralitate. Și celelalte sunt asfaltate pe porțiuni la mici, dar ne vom ocupa după ce vom băga rețeaua de canalizare”, a spus Vasile Gogălniceanu, primarul din Turcinești.

Pe lângă asfaltarea drumului, vor fi betonate și șanțurile. Primarul Gogălniceanu spune că lucrarea este destul de dificilă deoarece vorbim de un drum în pantă. ”Sunt zone foarte greu accesibile, drum în pantă și este mai greu, dar sperăm noi să-l finalizăm cât mai repede. Cu această ocazie vom betona și șanțurile ca să le fie mai ușor la oameni când plouă”, a spus Vasile Gogălniceanu, primarul din Turcinești.

Oamenii se declară foarte încântaţi de această investiţie, mai ales că unii se gândeau că drumul acesta nu va fi vreodată asfaltat. ”Nu credeam în viaţă că mai văd drumul acesta asfaltat. E bine şi acum, decât niciodată. Era foarte greu când ploua, fiind şi în pantă, foarte greu. Să dea Dumnezeu să le asfalteze pe toate”, a spus un localnic din Horezu. Comuna Turcinești are patru sate componente:  Horezu, Turcinești, Rugi și Cartiu.

Vizualizări: 461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: