Un nou liceu militar! Este aproape de Gorj!

Elevii gorjeni de clasa a VIII-a au posibilitatea să facă un prim pas spre cariera militară şi asta mai aproape de casă! A fost reînfiinţat Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova. Pentru anul de învăţământ 2016-2017, Ministerul Apărării Naţionale a suplimentat numărul de locuri pentru colegiile militare cu 100 pentru băieţi şi 20 pentru fete, locuri ce se vor regăsi la instituţia militară de învăţământ reînfiinţată la Craiova.

Elevii de clasa a VIII-a pot să se înscrie şi să finalizeze dosarul de candidat pentru Colegiul naţional militar „Tudor Vladimirescu” până la data de 15.05.2016. După susţinerea probelor de selecţie, testarea psihologică, verificarea capacităţii motrice şi interviul de evaluare, în Centrele Zonale de Selecţie şi Orientare, candidaţii care sunt declaraţi ,,admis” vor susţine testul grilă de verificare a cunoştinţelor la limba română şi matematică.

Sute de locuri şi la academiile militare
Şi în ceea ce priveşte instituţiile militare de învăţământ universitar, academiile militare şi Institutul medico-militar, oferta educaţională este deosebit de generoasă, în sensul că Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs 562 locuri pentru tineri care doresc să îmbrăţişeze profesia de ofiţer în Armata României. Condiţia este ca cei care candidează pentru profesia de ofiţer să provină din rândul tinerilor absolvenţi de liceu sau elevilor de liceu din ultimul an de studii şi pot să se înscrie şi să finalizeze dosarul de candidat până la data de 29.04.2016.
Pentru instituţiile militare de învăţământ postliceal, şcolile de maiştri militari şi subofiţeri, Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs, pentru tinerii care doresc să devină maiştri militari în Armata României, 442 locuri pentru armele şi specialităţile specifice forţelor terestre, forţelor aeriene şi forţelor navale. Candidaţii pentru profesia de maistru militar trebuie să provină din rândul tinerilor absolvenţi de liceu sau elevilor de liceu din ultimul an de studii şi pot să se înscrie şi să finalizeze dosarul de candidat până la data de 17.05.2016.

Avantajele carierei militare
Cariera militară oferă posibilitatea de a beneficia de o serie de avantaje dintre care cele mai importante sunt: educaţie gratuită, calificare profesională, siguranţa locului de muncă, posibilităţi de promovare, acces la facilităţile de recuperare, sportive şi recreative ale Ministerului Apărării Naţionale, inclusiv asistenţă post carieră.
Informaţii referitoare despre coţinutul dosarului şi al probelor de selecţie în detaliu, numărul de locuri scoase la concurs pe arme şi specialităţi militare, tematica şi orice alte date necesare, cei interesaţi le pot obţine la sediul biroului din Tîrgu-Jiu, str. Parâng, nr. 1 (în incinta Cercului Militar Tîrgu-Jiu), în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri, între orele 08.00-16.30, în zilele de marţi, între orele 08.00-18.30 sau la numărul de telefon 0253-215.563.

Vizualizări: 7,665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: