Au început lucrările la padocul din Turceni

Primul adăpost pentru câinii fără stăpân va fi realizat în orașul Turceni. Lucrările de construcție au fost licitate și atribuite, iar de săptămâna trecută executantul a trecut și la punerea în operă a padocului. Lucrările ar trebui să fie gata în maximum două luni, însă autoritățile locale cred că vor fi încheiate mai devreme. Adăpostul poate găzdui circa 50 de câini fără stăpân.

Lucrările de construcție a primului padoc din Turceni se ridică la peste 300.000 lei, bani ce sunt suportați din bugetul local al orașului. Societatea Ydail din localitate a câștigat licitația pentru realizarea acestui obiectiv iar lucrările au și fost demarate de joia trecută. "Lucrarea va trebui finalizată în două luni. Dacă se străduiește constructorul cred că vor fi finalizate mai devreme. Padocul de câini va avea 50 de cuști, va avea cabinet medical veterinar, este obligatoriu să îl aibă. Va avea cabină pentru oamenii de serviciu de acolo, cameră rece pentru situațiile în care se întâmplă să mai moară câini, fosă septică, zonă de plimbare pentru câini. Cabinetul de medicină veterinară va fi dotat cu ceea ce trebuie, trebuie să achiziționăm și o autoutilitară cu această destinație. E aprobată și urmează să fie achiziționată. Serviciul Public se va ocupa de padoc", a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul orașului Turceni.
Serviciul Public Turceni va trebui să angajeze un veterinar pentru padoc. Autoritățile locale spun că au și luat multe dintre avizele necesare pentru punerea în funcțiune a adăpostului canin. "Se va merge pe crotaliere, adopții, pe sterilizarea lor. Imediat ce va fi gata lucrarea se va face punerea în funcțiune. Autorizăm padocul și îi dăm drumul. Avem toate avizele de la toate instituțiile de autorizare, nu văd e ce să ne întârzie", a mai spus primarul orașului Turceni.

Vizualizări: 848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: