Sinucidere în Meteor

Scene de groază ieri dimineaţă în cel mai bogat cartier de rromi din Târgu Jiu, după ce a fost descoperit trupul neînsufleţit al unui bărbat care se spânzurase în curtea lui Ion Mihai, zis Ministru. Liderul etniei a rămas şocat când a văzut corpul atârnând în ştreang, mai ales că el este şi pastor evanghelic în cartier şi îl ştie pe cel care se omorâse în curtea din faţa palatului său.

Ion Mihai, cunoscut sub numele de Ministru, este preşedinte al Uniunii Rromilor Creştini din România, iar de câţiva ani este şi pastor, având o biserică amenajată chiar în faţa palatului în care locuieşte. Ieri dimineaţă acesta a ieşit afară din casă şi a rămas şocat când a văzut că în ştreang atârna un bărbat venit tocmai de prin Valea Jiului şi pe care îl cazase vreo câteva nopţi la el. Cei doi au avut o ultimă discuţie luni seara, când Ion Mihai i-a cerut să plece la el acasă. „Venea şi îi mai dădeam să mănânce. Îmi părea rău că ştiam că e bolnav cu capul şi acum i-am spus că să se ducă la el, în Valea Jiului, şi să mă lase în pace. Mi-a cerut să îl mai las să doarmă o noapte pentru că apoi pleacă, dar, uite, când m-am trezit, l-am văzut atârnând de-o sfoară legată de bolta de vie. Nici nu-mi vine să cred că mi-a făcut aşa ceva”, a menţionat liderul rromilor.

Vestea că în curtea Ministrului este un spânzurat i-a şocat şi pe ceilalţi rromi din cartier. Vecinii şi-au ţinut copii în casă ca să nu vadă oribila scenă, mai ales că trupul neînsufleţit a atârnat câteva ore în ştreangul prins de bolta de vie. „Nici nu-mi vine să mă uit acolo. De abia băgarăm copii în casă ca să nu vadă aşa nenorocire. Păi cum să faci domnule aşa ceva la cineva care ţi-a făcut numai bine. O fi fiind el cu capul bolnav, că am înţeles că avea probleme psihice, dar să te cazeze omul, să aibă grijă de tine şi tu apoi să te spânzuri, cum îi asta- Nu-i normal aşa ceva. Cum mai stă omul ăsta la el în curte şi să treacă pe lângă locul ăla ştiind că aici a murit un om. Vai şi amar de noi”, tânguia unul dintre vecinii lui Ministru.

Sinucigaşul avea antecedente

La casa lui Ion Mihai au venit poliţişti, medici legişti, precum şi un procuror, după examinarea sumară a cadavrului aceştia ajungând la concluzia că nu sunt suspiciuni în privinţa cauzelor morţii. Iniţial, anchetatorii au observat urme de leziuni pe corp, precum şi o lovitură în zona capului, lovitură pe care legiştii au pus-o pe seama faptului că bărbatul şi-a legat sfoara prea jos, s-a urcat pe un gard din apropiere, iar când a coborât, s-a lovit. Pe corpul său au mai fost descoperite urme şi ale altor tentative de suicid, după cum a precizat şefa Serviciului de Medicină Legală Gorj, dr Claudia Beldean.  „S-a urcat pe gard probabil ca să îşi pună capăt zilelor li atunci probabil a dat cu capul de bara de la vie. E lovit cu un corp dur, dar nu sunt suspiciuni, la o primă vedere, mai ales că se văd urmele antecedentelor sale de a se sinucide. Are tăieturi pe mâini şi era şi luat în evidenţe ca bolnav psihic, din această cauză. Înclinăm să credem că a fost o faptă premeditată, nu altceva”, a menţionat şefa legiştilor. Procurorul de caz, Emil Moţa, a menţionat şi el că, deocamdată, nu are nici un argument pentru a vorbi despre o eventuală faptă penală, cazul fiind considerat o sinucidere. Trupul neînsufleţit a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzelor morţii.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: