Situație incertă la spitalul din Târgu Cărbunești. Târziu: Ne dorim să intrăm în normalitate

În ciuda faptul că s-a renunțat la ”starea de alertă” și au fost ridicate aproape toate restricțiile, Spitalul Orășenesc din Târgu-Cărbunești tratează în continuare bolnavii care au Covid-19. Deși în prezent în unitatea medicală sunt numai 27 de pacienți, aceasta nu a primit undă verde de la Ministerul Sănătății să trateze și bolnavi non-covid.

Chiar azi conducerea spitalului din Târgu-Cărbunești a avut o videoconferință cu Ministerul Sănătății, însă situația nu a fost clarificată.

Constantin Târziu, manager, speră ca unitatea medicală pe are o conduce să intre în normalitate.

”Efectiv nu știu ce să vă mai spun, pentru că nici pe noi nu ne-a lămurit nimeni. Se lucrează la un cadru legislativ din câte am înțeles, care să specifice clar unde și în ce condiții se vor trata în continuare pacienții Covid-19. La noi sunt 27 de bolnavi în tot spitalul. În ultimele zile au venit unul, maxim 2 pe zi. De exemplu azi nu am internat nimic. Noi nu ne mai dorim să fim spital suport Covid. Acum să vedem ce se mai stabilește”, a spus Târziu.

Vineri va avea loc din nou o videoconferință cu Ministerul Sănătății pentru noi clarificări, inclusiv de ordin financiar.

”Nu cred că mai este cazul să fim spital Covid-19. Cred că fiecare unitate medicală trebuie să aibă un astfel de compartiment. Vineri o să vedem exact ce ni se transmite, o să participe și doamna director de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj pentru a stabili indicatorii după care o să fim plătiți. Până acum nu s-a ținut cont de indicatori”, a mai spus Târziu.

În acest moment, la Spitalul din Târgu-Cărbunești sunt 27 de bolnavi, dintre care 6 în secția ATI.

Vizualizări: 4,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: