Snagovul a început pregătirea când alţii au finalizat-o

Sportul Snagov este ultima echipă care s-a reunit din Liga 2, la finalul săptămânii trecute, atunci când multe formaţii din eşalonul doi deja reveneau din cantonamente. Antrenorul Valerieu Răchită a început deja antrenamentele, dar şi selecţia de jucători şi spune că va avea o echipă foarte tânără la dispoziţie.

Sportul Snagov a fost singura echipă din eşalonul doi care nu se reunise şi nu reluase pregătirile până acum câteva zile. Deja apăruseră zvonuri că echipa din Snagov se va retrage din campionat, dar ilfovenii s-au înscris în termenul stabilit în Liga 2, au numit un nou manager, şi lotul s-a şi reunit săptămâna trecută.  Valeriu Răchită  a ajuns la o înțelegere cu Sportul Snagov, echipă care s-a reunit recent şi pe care o va pregăti în următorul sezon al Ligii 2. Tehnicianul a discutat în ultimele zile cu primarul comunei Snagov,  dar și cu reprezentanții Asociației Voința Snagov, pentru a negocia condițiile în care acesta să se întoarcă în tabăra ilfoveană. 

Conturarea unui nou proiect bazat pe tineri, dar și aprobarea CNI pentru construirea unui stadion de 4.500 de locuri au fost factorii care l-au convins pe noul manager general al ilfovenilor.  „Am vrut să mă întorc pentru realizarea acestui proiect, dar și pentru că nu pot să stau acasă. E aproape de casă și am mână liberă aici. Cătălin Rufă va face un pas în spate. Eu cu primarul Snagovului, Marian Oancea, am decis să realizăm proiectul acesta și va fi totul transparent. Încercăm să facem un proiect frumos pentru comunitatea snagoveană, care să aducă și satisfacții”, a spus Valeriu Răchită, pentru GSP.ro. Finanțatorul Cătălin Rufă va rămâne doar acționar, iar Asociația Voința Snaogov va prelua și ea din acțiunile clubului ilfovean.

Întrebat dacă își mai propune promovarea, Valeriu Răchită a răspuns realist, dar se gândește că poate realiza această performanță cu Sportul Snagov în viitor, de dragul noului stadion care se va construi pe locul celui de la Ghermănești: „Anul acesta va fi un an de tranziție. Vom avea mulți tineri, dar într-un an sau doi, vom avea și o echipă care să promoveze, pentru că vom avea un stadion de Liga 1, la standarde europene. CNI ne-a aprobat planul”.

Ilfovenii s-au reunit pe 17 iulie, la baza sportivă de la Ghermănești, unde Răchită va testa o serie de jucători noi în vederea formării unui lot competitiv la Sportul Snagov. Acesta a reușit să adune până vineri 30 de jucători pentru antrenamente.  Valeriu Răchită a mai antrenat echipe precum Petrolul Ploiești și Astra. Ultima dată a fost antrenor  la ACS Poli Timișoara, iar pe Sportul Snagov a mai pregătit-o în sezonul 2017-2018.

Sportul Snagov a încheiat turul în Liga 2 din postura de lider, cu Gyuszi Balint antrenor, dar finalul campionatului a găsit echipa ilfoveană pe locul 5 în clasamentul ligii secunde, cu Eugen Trică pe bancă.

Vizualizări: 356

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: