Ministrul Tineretului și Sportului, așteptat la Târgu Jiu

Situaţia de la CS Pandurii Târgu Jiu, clubul din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, nu s-a detensionat mici după protestele de la mijlocul săptămânii trecute. În aceste condiţii, este aşteptată în următoarele zile vizita la Târgu Jiu a ministrului tineretului și sportului, Bogdan Constantin Matei.

Problemele dintre CS Pandurii Târgu Jiu şi autorităţile de la Târgu Jiu au atras atenţia ministrului Bogdan Matei, care este așteptat la Târgu Jiu pentru a detensiona situaţia creată. Ministrul deja s-a interesat de situația de la Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu și a anunțat că se va deplasa în Gorj în cursul săptămânii pentru a discuta cu autoritățile locale.

Comunicarea dintre reprezentanţii clubului şi cei ai primăriei s-a întrerupt, iar joi a fost programat un protest cu banderole albe al angajaților CS Pandurii în fața Primăriei Târgu Jiu. Președintele Mihai Prunariu a anunțat că va intra şi în greva foamei, dacă problemele clubului şi cele legate de Hotel Sport nu vor fi rezolvate. Pentru a susţine protestul antrenorilor şi angajaţilor clubului se va deplasa la Târgu Jiu şi Andy Nagy, președintele Sindicatului Național Sport și Tineret, din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, care a fost informat de situația colegilor săi de la Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu. „Am aflat de această situație dramatică. Mai este un caz la nivel național. Pandurii este un club apreciat și cu performanțe foarte mari de-a lungul celor 30 de ani de existență. O să vin săptămâna viitoare la Târgu Jiu, să fiu alături de colegii mei. Voi intra și eu în greva foamei alături de președitele Mihai Prunariu, dacă va lua această decizie. Sper să găsim soluții alături de autorități și să nu se ajungă acolo“, a declarat liderul de sindicat din MTS pentru Gazeta de Sud.

Problemele cele mai grave la care s-a ajuns acum la CS Pandurii au apărut după ce s-au demarat lucrările la noul stadion din Târgu Jiu. Chiar dacă iniţial s-a spus că atleţii vor avea condiţii mai bune de pregătire, aceştia nu mai au acces pe pista stadionului din 2014. Stadionul şi pista de atletism s-au finalizat în 2016, dar pentru că nu s-a recepţionat lucrarea sportivii nu au încă acces în incintă. Mai grav e faptul că atleţii nu vor mai avea nici vestiare, chiar dacă revin pe stadion şi la Hotel Sport, pentru că la demolarea stadionului s-au demolat şi acestea împreună cu sala de gimnastică a sportivilor şi alte anexe ale clubului şi nu s-au mai construit.

Printre doleanţele celor de la Pandurii se numără ștergerea unor penalități considerate abuzive, dar şi subvenționarea consumului de apă pentru sportivi aşa cum s-a angajat primăria că va face printr-un protocol în care a fost parte şi MTS.

Vizualizări: 679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: