SNLO a scumpit cărbunele

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apa (UATAA) Motru este pe punctul de a semna un contract gigant de livrare de cărbune cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Interesant este că toţi beneficiarii SNLO vor plăti anul acesta un preţ mai mare pe tona de cărbune faţă de anul trecut pentru că guvernul a solicitat tuturor societăţilor din domeniul minier creşterea redevenţei.

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia va vinde anul acesta cărbune mai scump către toţi beneficiarii din ţară. Preţul a crescut de la 50,4 lei pe tonă în 2011 la aproape 55 lei în anul 2012. Acesta nu este însă un motiv întemeiat pentru ca beneficiarii să renunţe la contracte. Cel puţin nu la UATAA Motru unde se pregăteşte semnarea unui contract de 80 de mii de tone pentru tot anul 2012. Directorul uzinei, Eugen Corcoaţă spune că va continua şi anul acesta colaborarea cu SNLO pentru că au cărbune de cea mai bună calitate. ”Vor să crească puţin preţul, nu va depăşi 55 lei tona de cărbune faţă de 50,4 lei cât a fost anul trecut. Preţul va fi acelaşi pentru toți beneficiarii SNLO  iar noi vom semna fără ezitare pentru că au cărbune foarte bun, de calitate şi am avut întotdeauna o colaborare excelentă”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

SNLO, obligată de minister să scumpească cărbunele

Potrivit directorului de la UATAA, compania minieră a fost practic obligată de către Ministerul Economiei să scumpească preţul cărbunelui. ”Statul, prin hotărâre de guvern, a cerut tuturor societăţilor miniere creşterea redevemţei”, a adăugat Eugen Corcoaţă.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: