Soarta PDL Gorj, jucată la par-impar

Par? Impar? Sunt întrebările cu care eşti întâmpinat la sediul PDL Gorj, de şeful al mare, care îţi întinde pumnul. Nu, nu este o ameninţare, ci doar o invitaţie la joc. La jocuri de noroc, cu mize mari, după cum scriu scriitorii de note informative. Cică un director de complex a pierdut un miliard, un primar 5.000 de euro, altul 60 de milioane de lei vechi. Circulă şi înregistrări cu nefericiţii, dar din păcate nu au ajuns şi la noi, ca să le vedeţi şi dumneavoastră. E probabil o chestiune de timp.

Unii vă veţi întreba ce joc e acesta, par-impar. Şi ce treabă are pumnul senatorului aici. E simplu. Se ia bancnotă, aşa de valoare mare, se ascunde în pumn şi se întrebă: par-impar? Dacă zici „Par!” şi seria bancnotei este un număr par, iei banul, dacă nu, dai o bancnotă similară înapoi. Şi tot aşa, joci până pierzi cât îţi propui. Pierzi cât e nevoie să îţi menţii funcţia, să prinzi un contract sau mă rog, depinde cu ce treburi mergi pe la partid. Am simţit nevoia să dau această explicaţie, după ce am aflat că un şef de instituţie, chemat la partid să fie certat (poate chiar schimbat) că nu a îndeplinit nu ştiu ce ordine, nu a priceput de ce întrevederea a durat 30 de secunde, timp în care i s-a arătat pumnul şi i s-a adresat întrebarea de baraj. Omul, uimit, nu a răspuns că nu ştia care e şpilu şi cine ştie dacă venise pregătit, financiar vorbind. A plecat nedumerit şi probabil că nu ştie nici în ziua de azi care era răspunsul corect.

Altfel, atmosfera e veselă la PDL. „E mai frumos acum, facem jocuri!”, mărturisea recent un tânăr democrat-liberal, dintre aceia despre care Ionel Manţog declara că ar fi sărit şi în foc pentru o idee, pentru partid. Probabil că naivitatea nu trece cu vârsta.

Veselia e bună, dar ar putea păli curând. Mai mulţi colegi de presă mi-au mărturisit că au văzut înregistrarea cu democrat-liberalii jucând jocuri de noroc. Ba la Rovinari, ba într-o comună lângă Turceni, ba la sediu. Memorabilă rămâne o fază din timpul celei mai recente vizite a premierului Boc la Târgu Jiu, când un senator şi un deputat au jucat peste capul lui par-impar, în minutele în care se pregăteau de începerea şedinţei. Şi dacă mai punem la socoteală că atât înaintea congresului de la Bucureşti, cât şi după, delegaţia de pedelişti gorjeni a fost convocată de Ion Ruşeţ la cazinou, şi nu puţini sunt aceia care au răspuns invitaţiei, înţelegem că dilema „par” sau „impar” i-a măcinat pe mult decât dilema „Boc sau Blaga?”.  

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: