Socrul unui poliţist, cercetat pentru uz ilegal de armă

Sofronie Giosu din comuna Bolboşi, socrul fostului şef al Poliţiei Turceni Cătălin Vlad, este cercetat de poliţiştii gorjeni pentru uz de armă fără drept. Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, este acuzat de o vecină că i-a împuşcat câinele. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal, iar arma de vânătoare a fost ridicată de oamenii legii.

O femeie în vârstă de 63 de ani din Bolboşi a sesizat oamenii legii că Sofronie Giosu, vecinul său, i-a ucis câinele marţi, 13 octombrie, după ce a tras două focuri cu puşca de vânătoare pe care acesta o deţine. Giosu spune că între el şi această femeie există un conflict mai vechi şi că nu se face vinovat de acuzele care i se aduc. Bărbatul spune că are şi un alibi puternic. "Nu este adevărat. Am armă de vânătoare cu acte în regulă. În timpul în care vecina spune că i-am împuşcat câinele eu eram cu şeful de post de la Bolboşi, domnul Butuşină, în pădure să facem nişte cercetări la nişte lemne. Ca să împuşti un câine trebuie să iasă la iveală nişte urme, sânge, păr, nu este adevărat. Vecina care m-a reclamat este... Spunea de câine pe aici că e vagabond şi acum zice că e al ei. A fost găsit sub claie la ea, nu era împuşcat. Domnul Butuşină mi-a cerut să aduc arma la poliţie cu 9 sau 10 cartuşe goale, cu 2 pline şi permisul de portarmă. Le-am dus la poliţie, mi le-a oprit, nu ştiu ce s-a mai întâmplat. Oricum eu sunt posesorul armei, nu sunt vinovat. Am toate dările plătite la zi. La vârsta mea de 67 de ani nu am făcut nicio prostie. Mi-ar fi ruşine de copii. Am fata expert contabil, ginerele a fost comandantul Poliţiei Turceni şi acum e şeful la economic la Cărbuneşti. Astea sunt nişte versiuni. Mă reclamă peste tot dar mă reclamă degeaba", a declarat Sofronie Giosu.  

Dosar penal

Urmare a acestei plângeri Sofronie s-a ales cu dosar penal şi a rămas şi fără arma de vânătoare. "La data de 13 octombrie, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru au fost sesizaţi de o femeie, de 63 de ani, din comuna Bolboşi, cu privire la faptul că un bărbat, de 66 de ani, din aceeaşi localitate, ar fi folosit arma de vânătoare pe care o deţine. Arma a fost ridicată în vederea efectuării expertizei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de armă fără drept", a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: