Sodomie şi una de nopţi

O revistă italiană a realizat un reportaj filmat în care i-a surprins pe mai mulţi preoţi catolici din Roma participând la un număr de striptease masculin, într-un bar. Sub protecţia anonimatului, un reprezentant al Vaticanului a declarat, pentru publicaţia Panorama, că 98% dintre preoţii din Roma sunt homosexuali.

V-aţi întrebat vreodată ce îi împinge pe preoţi şi călugări spre poftele trupeşti cu trupuri dotate identic cu ale lor? Adică spre homosexualitate, ca să fim mai exacţi. Să fie iubirea de Dumnezeu (care e, să admitem, bărbat) interpretată într-un mod nefericit? Ar fi blasfemiator de-a dreptul ca preoţii catolici, de exemplu, să se gândească la Dumnezeu în timp ce sodomizează băieţei de 14 ani. Nu de alta, dar, dacă e să creadă în fişa postului jobului lor, există riscuri ca, dacă fac asta, după moarte să fie şi ei trataţi la fel, acolo jos. Acolo jos în iad, nu în fund.

Avem şi noi călugării noştri surprinşi de tabloide în ipostaze de „Ptiu, drace!” (am luat, sper că observaţi, cazul călugărilor care scuipă, nu înghit). În cazul lor, o posibilă explicaţie ar fi aceeaşi ca în cazul deţinuţilor: ascetismul şi lipsa părţii muiereşti din proximitatea mănăstirii i-a împins la împărtăşirea dorinţelor trupeşti cu colegii. Dar, la naiba, ce bărbat heterosexual ar reacţiona astfel la lipsa femeilor? Poate ar sparge nişte farfurii, poate şi-ar petrece mai mult timp pe la toaletă, poate ar sta noaptea pe internet şi ar suna la domnişoare, dar să facă sex cu alt bărbat nu cred că i-ar da prin cap.

Dacă excludem de la bun început posibilitatea de-a dreptul absurdă ca homosexualii să se facă (mă scuzaţi) călugări şi preoţi tocmai ca să fie detaşaţi în nişte comune cu ţărani mai open-minded, rămâne varianta conform căreia preoţii sunt precum copiii mici: tind să facă lucruri care le sunt interzise. Până una-alta, dacă tot am ajuns la copii mici, ţineţi-i departe de biserici şi mănăstiri până la clarificarea situaţiei, cu riscul ca sufletele lor să putrezească în iad.

www.mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: