Şofer de microbuz şcolar, prins băut la volan

Primarul a ajuns şofer pe microbuzul şcolar. S-a întâmplat în comuna Glogova, unde angajatul primăriei care transporta elevii în fiecare zi la şcoală a fost depistat la volan, ieri de dimineaţă, în stare de ebrietate. Şoferul elevilor a rămas fără permis de conducere şi va rămâne şi fără loc de muncă. Până i se va găsi un înlocuitor, primarul va fi cel care va duce  şi va lua copiii  de la şcoală.

Şoferul de pe microbuzul şcolar se pare că a petrecut cu o seară înainte până târziu în noapte şi a consumat băuturi alcoolice. Ieri dimineaţă s-a urcat la volan să ducă elevii la şcoală, dar a fost oprit în trafic de oamenii legii. Poliţiştii l-au testat cu aparatul , iar rezultatul a fost pozitiv. „Deplasarea în siguranţă a elevilor spre şi dinspre unităţile de învăţământ constituie o prioritate pentru poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Motru, în timp ce acţionau pe  DJ 671B, în comuna Glogova, au oprit pentru controlul unui autovehicul care transporta elevi spre unitatea de învăţământ. Poliţiştii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat  de 36 ani, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de  0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 630 lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile”, a declarat Romina Dochian, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Primarul i-a luat locul şoferului

Primarul din comună a aflat imediat ce s-a întâmplat, pentru că şoferul de pe microbuz este angajat în primărie, dar mai mult ca sigur va fi dat afară. Gheorghe Alpredi a fost acela care l-a înlocuit ieri pe şoferul mahmur. „Eu sunt singurul din primărie care pot conduce microbuzul şcolar pentru că am categoria care trebuie. Nu am avut ce face pentru că şoferul, care este angajat al primăriei, a petrecut cu o seară înainte şi a fost depistat cu alcoolemie în aerul expirat. Până acum nu ştiu să se mai fi întâmplat dar sigur va fi ultima dată, pentru că am de gând să-l concediez”, a declarat Alpredi.

Din fericire copiii au ajuns în siguranţă la şcoală, însă părinţii ştiu că şoferul obişnuia să consume alcool. „Am înţeles că şoferul de pe microbuz a fost depistat băut la volan. Din fericire a adus copiii în siguranţă la ore. El consuma alcool, dar la serviciu nu a venit niciodată beat”, a declarat Daniela Raicu, director Şcoala Glogova.

Primarul a făcut ieri două curse şi cel mai probabil va face acelaşi lucru şi în zilele următoare, până când va angaja un şofer. Gheorghe Alpredi a avut ceva probleme că nu a ştiut orarul celor mici. „Mi-a fost mai greu cu orarul pentru că nu ştiu exact când termină copiii, dar mă obişnuiesc. Mie îmi place să lucrez cu ei. Copiii sunt preferaţii mei. Până când o să găsesc un înlocuitor pentru şofer, eu o să lucrez”, a spus Alpredi.

Micuţii de la grădiniţă dar şi şcolarii au fost fericiţi că au avut ocazia să fie duşi acasă de primar. „Ne duce domnul primar acasă. E pentru prima dată, dar ne place. Conduce foarte bine”, au spus copiii.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: