Noi secţii reabilitate la spitalul din Târgu Jiu

Trei noi secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu vor fi reabilitate anul viitor. Reabilitări importante se vor face şi la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar clădirea din strada Tudor Vladimirescu va fi reabilitată energetic cu bani europeni. În total, numai pentru acest proiect, Consiliul Judeţean Gorj a obţinut peste 20 de milioane de lei.

Primele trei secţii vor fi reabilitate în prima jumătate a anului viitor. „Reabilităm, din ianuarie, trei secţii: Cardiologie, Obstetrică-Ginecologie, Endocrinologie. Va fi un proiect de durată, undeva la şase luni. După aprobarea bugetului, cel puţin două secţii, în funcţie de bugetul pe care îl vom avea, vor intra în reabilitare. Vom discuta ce secţii vor fi cu cadrele medicale, cu managerul spitalului”, a explicat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

În modernizări va intra şi Unitatea de Primiri Urgenţe. De altfel, întreaga clădire în care funcţionează UPU va fi reabilitată complet. „Un mare efort financiar îl facem cu fonduri proprii pentru cofinanţarea a două proiecte europene pe care le-am accesat. Primul este reabilitarea termo-energetică a locaţiei din strada Tudor Vladimirescu, un proiect de peste 20 de milioane de lei. Este în stadiul de efectuare a proiectului tehnic, urmând să scoatem la licitaţie efectuarea lucrării propriu-zise. Urmează reabilitarea, modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe, proiect finanţat din fonduri europene. Avem semnat contractul şi aşteptăm să demarăm procedura, la pachet, de proiectare şi execuţie pentru că vrem ca cele două lucrări de reabilitare şi modernizare a UPU să meargă în paralel pentru a nu aduce un disconfort prea mare în exercitarea actului medical. Termenul este de un an şi jumătate pentru reabilitare”, a mai declarat Cosmin Popescu.

Vizualizări: 1,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: