Şoferii îşi recuperează în instanţă taxele de poluare şi înmatriculare

Sute de gorjeni nu mai plătesc taxa de înmatriculare şi cea de poluare acţionând în instanţă Direcţiei Generale de Finanţe Publice (DGFP) Gorj iar mai nou a Serviciului de Înmatriculări.

În anul 2009, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a fost implicată în peste 150 de procese cu gorjenii care îşi cereau înapoi banii plătiţi pe taxa de poluare. Până acum, 13 dosare au fost soluţionate definitiv iar restul se află pe rol. „Avem foarte multe situaţii în care ne este solicitat să înapoiem banii plătiţi ca taxă de poluare însă din cauza faptului că refuzăm să facem acest lucru, suntem acţionaţi în instanţă de cei în cauză”, afirmă Gheorghe Paraschiv, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Finanţe Publice Gorj.

Pentru a nu mai fi puşi în situaţia de a-şi cere banii înapoi de la Finanţe, gorjenii s-au gândit că e mai bine să dea în judecată direct Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. De la începutul anului, 25 de persoane au acţionat în instanţă serviciul pentru a fi scutiţi de la plata taxei de poluare.

Până acum, în urma acţionării în instanţă, au existat numeroase persoane care au avut câştig de cauză şi urmează să-şi primească înapoi banii daţi pe taxa de poluare. „Există foarte multe dosare în care se solicită returnarea banilor daţi atât pe taxa de înmatriculare şi pentru taxa de poluare. Câştig de cauză au în special posesorii autoturismelor care au plătit taxa de înmatriculare scoasă ulterior dar şi ceilalţi”, afirmă Ion Marin, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: