Șolea, sentință definitivă

Verdict final al magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care fostul secretar al Primăriei Bumbești Jiu a fost arestat preventiv pentru câteva luni și condamnat la închisoare pentru că ar fi primit mită 3000 de lei de la o localnică în schimbul promisiunii că-i va reconstitui dreptul de proprietate pe un teren forestier. Magistrații au decis acum să respingă recursul prin care Victor Șolea spera să îi fie declarată nevinovăția, el urmând să plătească statului 400 de lei cheltuieli judiciare.

Trei ani l-au condamnat magistrații instanței de fond, respectiv Tribunalul Gorj, pedeapsa fiind una înlocuită cu o perioadă de suspendare de 5 ani, timp în care Șolea nu are voie să recidiveze. Pentru el însă recidiva este ca și produsă pentru că denunțătoarea care l-a reclamat la Parchet pentru cei 3000 de lei a povestit și cum i-a dat mită fostului secretar o hotă de aragaz, hotă pentru care Șolea s-a mai ales cu un dosar. Și acesta este pe rol, pedeapsa fiind și acolo cu suspendare, dar doar dacă inculpatul nu este recidivist. Sentința Înaltei Curți vine la scurt timp după ce Curtea de Apel Craiova se pronunțase în privința celui de-al doilea dosar. Verdictul de la Craiova nu este însă unul final și, probabil, la primăvară, Înalta Curte va da o sentință definitivă în privința lui Șolea.

Între timp, și denunțătoarea lui Șolea, Victoria Deaconescu, nu a rămas departe de sălile de judecată, procurorii trimițând-o și pe ea în judecată într-un dosar penal în care este acuzată de distrugere. Femeia a fost reclamată de un vecin că ar fi intrat peste terenul său și i-ar fi ocupat ilegal o porțiune de pământ, acum denunțătoarea lui Șolea fiind ea în postura fostului secretar de la Bumbești Jiu de a-și dovedi nevinovăția.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: