Clădirea UCB, zguduită de un cutremur simulat

Clădirea Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi”, din centrul Târgu Jiului, a fost aleasă de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ca locaţie unde să se pună în aplicare un exerciţiu de simulare a unui cutremur. Mai mulţi studenţii au fost transportaţi cu echipajele medicale pentru a primi îngrijiri medicale la punctele de prim ajutor special amplasate în zona amfiteatrului.

Târgujienii care locuiesc în zona centrală a municipiului au tras ieri dimineaţă o sperietură de zile mari. Mai multe maşini de pompieri, ambulanţe, echipaje SMURD şi jandarmi au intervenit la Universitatea Constantin Brâncuşi ca să salveze nişte studenţi ce făceau semne disperate pentru a fi scoşi din clădirea în care fusese simulat un cutremur. Mai multe persoane au fost transportate pe targă pentru a primi îngrijiri medicale la corturile Crucii Roşii şi Serviciului de Voluntari din cadrul Primăriei Târgu Jiu. În timpul exerciţiilor, care au angrenat zeci de pompieri, studenţi şi jandarmi clădirea universităţii a fost considerată deteriorată în urma unui seism, elevii surprinşi la etajele superioare simulând atacuri de panică. Toate acţiunile exerciţiului au fost prezentate publicului de către şeful ISU Gorj. „Primul lucru ce trebuie făcut în cazul unui seism este un apel la 112. Pompierii, jandarmii, SMURD-ul şi Ambulanţa sosesc la faţa locului. Se delimitează zona afectată pentru a nu mai apărea şi alte victime în urma dărâmării clădirii. Se evacuează toate persoanele din clădire. Poliţia, jandarmi şi poliţia locală nu trebuie să permită rudelor victimelor să intre în zona afectată. Serviciul de Voluntari din cadrul Primăriei Târgu Jiu contribuie la deblocarea zonei. Apoi intervin CEZ Electrica, Distrigaz şi Aparegio pentru refacerea infrastructurii zonei afectate de cutremur”, aşa sunau instrucţiunile pe care Liviu Dumitraşcu le-a dat ieri dimineaţă persoanelor care au participat la simularea seismului.     

SCOP

Acest exerciţiu demonstrativ a vizat activitatea pompierilor, angajaţilor Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Târgu Jiu, medicilor şi voluntarilor de la Crucea Roşie în colaborare cu forţele de sprijin, se ocupă cu înştiinţarea, avertizarea, alarmarea, coordonarea şi conducerea operaţională a situaţiilor de urgenţă produse de un seism. Scopul său a fost acela de a instrui populaţia privind regulile de comportament în caz de cutremur şi verificarea sistemului de înştiinţare şi alarmare.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: