Șolea și ”Faraonul” speră să scape de pușcărie pe 1 Aprilie!

În timp ce guvernanții se gândesc să introducă noi taxe de la 1 Aprilie anul acesta, pentru fostul secretar al Primăriei Bumbești Jiu ziua respectivă are o altă semnificație, Victor Șolea sperând ca Înalta Curte de Casație și Justiție să îl găsească nevinovat și, astfel, el să scape de sentința care îi încarcă din nou cazierul cu încă o condamnare.

Instanța supremă a stabilit ca recursul fostului secretar să fie judecat de Ziua Păcălelilor, dosarul vizând modul în care Șolea ar fi primit ca mită o hotă de câteva sute de lei de la femeia care l-a denunțat în 2011, când a fost prins în flagrant luând 3000 de lei de la aceasta. Până acum, fostul secretar a fost condamnat la închisoare cu suspendare în acest dosar, la fel fiind dată o sentință și în cel cu flagrantul, situația juridică a acestuia putând să se complice dacă și cel de-al doilea verdict rămâne nemodificat.

1 Aprilie este o zi importantă și pentru o grupare formată din opt indivizi care s-au folosit de o firmă din Târgu Jiu pentru a da țepe de sute de mii de euro. Liderul grupării era supranumit „Faraonul”, ajutoarele lui de nădejde fiind „Piticul” și „Omuleț”, în judecată fiind trimiși Marian Ionel Barbu, Dan Dumitru Mutu, Emilian Vasile Toropu, Valentin Enescu, Răzvan Adrian Andronic, Ionuţ Lucian Alexandru, Marius Adrian Parapancea şi Emanuel Stoicescu. Toți au fost prinși în vara lui 2010, când au intrat inclusiv în atenția SRI, o parte din prejudiciul de 800.000 de euro fiind creat și prin vânzarea în Germania a unor utilaje luate în țară în leasing și vândute în afară la sub-preț. Tribunalul Gorj și Curtea de Apel Craiova le-au dat indivizilor pedepse de până în 10 ani, cu executare, aceștia fiind obligați să plătească și contracte de sute de mii de lei pentru stingerea datoriilor pe care le-au făcut.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: