Două subiecte importante discutate vineri la CEO

Comisia mixtă administraţie - sindicate de la Complexul Energetic Oltenia se va reuni vineri, având pe ordinea de zi două puncte extrem de importante. Primul se referă la adoptarea regulamentului în baza căruia să fie dată cota de cărbune. Toţi cei peste 13.000 de salariaţi au primit tichete de combustibil de 600 de lei, iar cei care doresc pot lua în contul acestor bani cărbune la preţul de cost. Asta înseamnă zece tone de cărbune de salariat. Estimările sunt că vor fi în jur de 5-6 mii de solicitări.

Având în vedere că regulamentul este adoptat atât de târziu, livrarea de cărbune către salariaţi nu va putea începe la 1 iulie, aşa cum era preconizat. Regulamentul va stabili perioada în care salariaţii pot depune cererile, cantitatea, preţul, punctele de livrare. Depozitele de cărbune au fost dotate cu camere de supraveghere, pentru ca salariaţii să nu poată lua mai mult cărbune decât au dreptul. Cei care vor să ia peste cota stabilită, plătesc un preţ aproape dublu, cât este pentru beneficiarii externi.

Un alt doilea subiect important discutat vineri de comisia mixtă se referă la modul de acces al salariaţilor în bazinele de la Săcelu, care aparţin companiei. Bazinele sunt deschise de două săptămâni, astfel că şi acest regulament care stabileşte modul în care salariaţii companiei pot intra gratuit vine cam târziu. (A.A.)

Vizualizări: 2,917

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: