Soluția imorală se întoarce

Nu doar pentru noi, electoratul, există rele mici și rele mari. Compromisul este la fel de utilizat și de către ei, aleșii. Să ne gândim puțin. Tocmai citeam o știre de ieri din Pandurul din care aflam că un PPDD-ist ales parlamentar de Gorj e ca și transferat la PSD. Ce, vă surprinde? Vorbeam ieri cu o tipă de la Forța Civică. ”Ăia de la PPDD fug care pe unde-apucă”, îmi spunea. Ca să vă dați seama de proporțiile trădării și bătăii de joc, până și cei de la Forța Civică (care actualmente au doar trei deputați și un senator, bașca sunt un partid minuscul) speră să înregimenteze câțiva bravi oșteni de-ai lui Dănuț.

Dar, se-nțelege, majoritatea violeților vor lua drumul PSD-ului. Atenție, am spus PSD, nu USL. Așa cum PSD-ul a spus UDMR, nu PNL, când a fost întrebat cu cine are de gând să facă guvern. Motivele pentru care PSD-ului i-ar conveni să nu împartă guvernarea cu PNL-ul, în condițiile în care au o majoritate confortabilă în Parlament și fără liberali, sunt lesne de înțeles, nu le mai reiau. PC-ul a mai fost soluția imorală o dată, de data asta va fi chiar hazliu să-i vedem din nou alături de PDL. Dar, dacă PSD-ul trădează, altă soluție nu va exista decât, cum spuneam, o refacere a Alianței DA. Iar PSD-ul e pus în postura de a alege ce anume să trădeze: cuvântul pe care l-au dat liberalilor sau propriile principii? Pentru că principiile unui partid politic, mai ales ale unuia din România, sunt clare: puterea pentru sine. Dacă poți să nu împarți, atunci nu împărți.

Băsescu are și el un rol foarte important, încă. Nu uitați că, dacă președintele propune de două ori un premier și acesta este respins de Parlament, atunci Parlamentul este cel care se dizolvă, nu președintele. Și acum vă întreb pe voi, USL-iști haioși care comentați pe-aici: ce credeți, dacă Băsescu vine cu un om din PDL sau cu un tehnocrat apropiat lui la a doua propunere, vor risca cele 588 de parașute să-și piardă mandatul și să nu-l voteze? Gândiți-vă numai câți bani au dat ca să fie pe listele alea. Credeți că riscă să treacă iar prin alegeri și să rămână și cu banii luați, și Doamne iartă-mă? Așadar, Parlamentul ar face bine să accepte prima propunere a lui Băselu, care va fi, probabil, din rândul USL. Cineva cooperant cu președintele, desigur. Un băsist, cum ați spune voi, USL-iștii. Ei, și? Nu-i bine așa? Eu v-am mai spus că și democrația asta are limitele ei. Când ești foarte prost, degeaba ai majoritate. Iar liderii USL sunt foarte proști. Ăia doi, îi știți. Faptul că-i votați voi, la Târgu Jiu, și alți oameni care nu înțeleg ce-i ăla un plagiat, nu-i ajută prea mult.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: