Somn de peste 2 metri, capturat in bălţile de la Turceni

Fir întins au avut ieri dimineaţă doi pescari din Târgu Jiu, în a căror undiţă a dat un somn de circa 100 de kilograme. Peştele a avut însă şi el noroc din plin pentru că nu a ajuns în vreo ditamai tigaia, ci a fost eliberat viu şi nevătămat în apa în care a trăit până acum.

Pescarii nu l-au luat acasă pentru că ştiu că balta are nevoie de asemenea specimene care să asigure perpetuarea speciei. „Hai prietene, du-te”, aşa şi-au luat la revedere de la impresionanta captură Claudiu Fiu şi Mihnea Paşec, cei doi pescari despre care se va vorbi mult timp de acum încolo de către cei care merg pe malul Jiului toată în ziua în speranţa că vor prinde şi ei marea captură.

Lângă Turceni, pe barajul devenit deja faimos printre pescari, s-a înregistrat ieri prinderea celui mai mare somn de până acum, cunoscătorii în domeniu neavând informaţii despre capturi mai mari de 80 de kilograme şi lungimi de peste 190 cm. Somnul de ieri de abia a fost ridicat în braţe de către Fiu şi Paşec, ei spunând că momeala pe care au folosit-o nu reprezintă un mare secret. Pescarii s-au folosit de un sonar, de momeală obişnuită şi de un dram de noroc. „Cam o oră ne-a luat până l-am adus la mal. La un moment dat undiţa era atât de arcuită, se băgase pe sub barcă, încât ne gândeam că dacă se rupe băţul ne va plesni direct în faţă. Am reuşit să rămânem şi cu undiţa întreagă şi să îl aducem şi pe el la mal”, a spus Paşec.

Claudiu Fiu a explicat, la rândul său, de ce peştele uriaş nu a ajuns în vreo câteva tigăi din Târgu Jiu. „Este un exemplar frumos, mult prea frumos şi vrem să arătăm că a pescui nu înseamnă neapărat şi a mânca. Dorim să dăm un exemplu şi pentru alţi pescari şi să arătăm că ne gândim şi la ce va fi în viitor. Chiar vorbeam cu colegul şi spuneam că poate peste 30 de ani lacul acesta va fi verde complet şi noi o să stăm pe mal amintindu-ne despre ce capturi uriaşe făceam în tinereţe. Este un exemplar care sigur poate asigura perpetuarea speciei”, a menţionat Claudiu Fiu.

Cei doi pescari nu s-au dus acasă la familii însă decât o amintire frumoasă, cu o poveste pe care să o poată spune şi nepoţilor peste ani de zile, dar şi cu un …somnuleţ de vreo 5 kg, numai bun de pus în tigaie şi care mai avea nevoie de mult timp pentru a ajunge la greutatea monstrului lăsat liber în apa Jiului.

Vizualizări: 793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: