Peste 20 de gorjeni fără adăpost au apelat la Casa Iris

Tot mai mulţi gorjeni fără un acoperiş deasupra capului apelează la casa Iris, ca ultimă soluţie de salvare. Numai în ultimele două săptămâni au ajuns în adăpostul social şapte persoane, care au vrut să scape de frigul de afară. Tot la Iris şi-au găsit un cămin şi şapte copii alături de mamele lor. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu spun că în timpul sezonului rece Casa Iris funcţionează la capacitate maximă.

Casa Iris găzduieşte în prezent 21 de suflete dintre care nu mai puţin de şapte copii alături de mamele lor care şi-au părăsit casele fie din cauza neînţelegerilor din familie fie din cauza bătăilor luate de la soţii lor. Adăpostul social pune la dispoziţia gorjenilor condiţii dintre cele mai bune.  „În ultimele două săptămâni au ajuns la Casa Iris şapte persoane fără adăpost. Cu siguranţă numărul acestora va creşte în perioada următoare pentru că a venit deja frigul. Partea proastă este că nu îi putem ţine la noi mai mult de trei luni”, a declarat Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei de Asistenţă Socială.

Doar 11 locuri libere

În prezent, Casa Iris mai are la dispoziţie doar 11 locuri libere însă la cum stau lucrurile nu va dura mult şi vor fi ocupate şi acestea. „Pe timpul iernii funcţionăm la capacitate maximă, aşa s-a întâmplat în fiecare an. În privinţa persoanelor care nu au domiciliu în Târgu Jiu, din păcate nu pot sta mai mult de şapte zile la noi în centru”, a adăugat Teodora Ciobanu.

MULŢUMIRE

Persoanele care şi-au găsit un adăpost la casa Iris se declară mulţumite de condiţiile de trai cu atât mai mult cu cât au ajuns aici din pricina scandalurilor din familie. „Am plecat de acasă pentru că am avut unele probleme. Sunt aici cu băieţelul meu de şapte ani, a fost ultima variantă pe care am avut-o. E foarte bine, e cald, ne facem noi mâncare, copiii sunt ajutaţi la lecţii”, a declarat Gabriela, una dintre mamele de la Casa Iris.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: