Au strâns fructe pentru colegii săraci

Elevii de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu au donat fructe pentru colegii lor săraci. În câteva zile aceștia au reușit să strângă 30 de lădițe cu fructe, constând în mere, gutui, nuci, pere, portocale, banane sau kiwi. În acest fel aceștia vor ajuta 50 de elevi și vor promova consumul de fructe în școli.

Zeci de lădițe cu fructe au fost umplute cu fructe de elevii colegiului târgujian, în dorința de a fi alături de colegii lor cu posibilități financiare reduse. Fiecare a adus câte un măr, câte o pară sau câte un fruct exotic. ”Copiii au adus fructe la școală și acestea vor fi donate colegilor lor care au posibilități financiare mai reduse. În acest fel vor fi sprijiniți aproape 50 de copii. Sperăm ca în acest fel să le facem o bucurie celor care poate nu au gustat un fruct exotic cum ar fi un kiwi sau o banană pentru că, din păcate, avem și astfel de copii în școală. La nivel național se desfășoară Săptămâna fructelor donate. Este o campanie de voluntariat la care ne-am aliniat și noi”, spune profesoara Camelia Pecingină. ”Toți elevii din acest liceu au contribuit cu câte ceva la acest proiect. Am adus mere și banane. Cred că este o idee foarte bună și recunosc că nu prea mănânc fructe. Acest gest cred că îi va mulțumi pe colegii noștri”, spune una dintre eleve.

Fructele, promovate în școală

În acest fel conducerea unității vrea să promoveze consumul de fructe. ”Noi la nivelul școlii am făcut câtva mici cercetări care cred că sunt relevante pentru tot segmentul de tineri și am ajuns la concluzia că elevii consumă foarte puține fructe. Noi vrem să sprijinim aproape 50 de elevi cu posibilități materiale reduse, dar campania are și scopul de a promova consumul de fructe”, menționează Gheorghe Buzerea, directorul unități. Conform statisticilor oficiale un adolescent din România consumă de două ori pe săptămână fructe, și asta în cantități foarte limitate față de un adolescent din Vestul Europei, care obișnuiește să aibă o masă de fructe în fiecare zi. ”Părerea mea este că ar fi cazul ca statul român să asigure câte o masă de fructe în fiecare zi. Există mai multe tentative de astfel de legi, dar se pare că s-au împotmolit pe drum, dar în viitorul apropiat o astfel de lege va ajunge să fie votată. Astfel de inițiative vor contribui la sănătatea tinerilor din ziua de azi, deoarece de ani buni a crescut consumul mâncării nesănătoase, junk-food, în detrimentul mâncării sănătoase”, mai menționează acesta.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: