Sondaj în PSD. Cârciumaru: Sunt şi oameni din afara partidului

Social-democraţii au început sondajul prin care va fi desemnată persoana care va candida pentru Primăria Târgu Jiu. Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, anunţă că va face public rezultatul. Au fost incluşi în sondaj şi oameni din afara partidului. Cârciumaru a explicat că vor fi alegeri în sânul PSD cel târziu în două luni.

Reporter: Când vor fi organizate alegerile în PSD Gorj pentru desemnarea conducerii?

Florin Cârciumaru: Vor fi cât de curând alegeri la nivel de organizaţie judeţeană. Dacă nu vor fi în acest an, sigur în prima lună din 2019 vor fi alegeri, pentru că organizaţia trebuie să se pregătească pentru alegerile europarlamentare. Aşa cum am spus, eu nu voi mai candida pentru un nou mandat, dar îl voi susţine pe domnul Mihai Weber pentru această funcţie şi pe domnul Cosmin Popescu pentru funcţia de preşedinte executiv. Important este să fim uniţi, să facem faţă tuturor atacurilor politice şi să ne implicăm să punem în aplicare programul de guvernare.

Rep.: A început acel sondaj pentru desemnarea candidatului la Târgu Jiu?

F.C.: Pot să spun, în numele conducerii PSD Gorj, că acest lucru se întâmplă şi se află în desfăşurare un sondaj pentru Primăria Târgu Jiu în interiorul partidului. Acest lucru se întâmplă în secret. Nu se ştie cine face, cum face, pentru că sunt foarte mulţi doritori. Noi am ţinut cont de dorinţele unor membri PSD care vor să intre în această cursă. O să vedeţi şi câteva nume din afara partidului, dar care nu sunt membri de partid pe la alte partide.

Rep.: Cum vedeţi sancţionarea domnului Mihai Prunariu? Aţi discutat cu cineva despre acest lucru?

F.C.: Dacă mă întrebaţi de cazul Prunariu, la nivel de organizaţie judeţeană, vreau să vă spun că am vorbit atât cu conducerea organizaţiei de la Târgu Jiu, cât şi cu domnul Prunariu. Greşeli sunt şi de o parte şi de cealaltă. Nici domnul Prunariu nu trebuia să iasă în spaţiul public cu asemenea declaraţii. Noi trebuie să fim uniţi. Am stabilit că nu vom mai ieşi cu declaraţii unul împotriva celuilalt. Într-un fel s-au grăbit şi cei de la organizaţia din Târgu Jiu. Lucrurile trebuiau altfel gestionate. Vom discuta împreună cu organizaţia de la Târgu Jiu, cât şi cu domnul Prunariu. Hotărârea este clară şi luată de toţi. Mă surprinde ieşirea domnului Prunariu. Am mai stabilit în Biroul Politic Permanent că nu mai ieşim în spaţiul public cu atacuri între noi, ci trebuie să fim uniţi şi să apărăm liderii, reprezentanţii PSD Gorj, organizaţia, de atacuri care vin din alte direcţii.

Rep.: Cum comentaţi atacurile ALDE şi ale domnului Ion Iordache? Riscă să se rupă această alianţă?

F.C.: De neimaginat că poţi să fii atacat de o organizaţie cu care constitui la ora actuală o alianţă care guvernează. Nu este bine că se întâmplă acest lucru la nivel de judeţ. Se critică mai mult dinspre ALDE spre PSD. Noi doar am încercat să răspundem la acuzele aduse de liderii organizaţiei respective. Eu nu vreau să comentez punctul de vedere al domnului Ion Iordache, pentru că, în viaţa politică, fiecare avem locul nostru. Cârciumaru e Cârciumaru, Iordache e Iordache. Oamenii ştiu despre fiecare ce am făcut bine şi ce am făcut rău.

Vizualizări: 573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: