Vîlceanu: Boza să pună mâna să îşi scrie demisia

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, susţine că PSD şi ALDE sunt la fel de vinovate ca managerul Complexului Energetic Oltenia pentru situaţia grea în care a ajuns compania. Asta în timp ce PSD şi ALDE se acuză reciproc. Vîlceanu a spus într-un interviu la Radio Infinit că lui Boza nu i-a mai rămas nimic de făcut, cu excepţia demisiei.

Reporter: Aţi fost ţinta unui atac al domnului Boza pe pagina de socializare. Cum comentaţi?

Dan Vîlceanu: Am văzut că domnul Boza vrea să facă politică. Nu ştiu dacă asta trebuie să facă dânsul. Faptul că a făcut politică până acum alături de PSD şi ALDE în această companie se observă în rezultatele financiare. Din păcate pentru Complexul Energetic Oltenia, nu a mai rămas decât un singur lucru bun pe care poate să îl facă domnul Boza, să plece. În urma politicii PSD şi ALDE, împreună cu domnul Boza, vedeţi unde am ajuns. Şi acum să nu mă luaţi cu chestiuni de genul: nu putea managerul să controleze preţul certificatelor, ce să facem? Sunt mai multe cauze acolo. Dacă fac politică împreună, Cârciumaru, cu Boza, cu Iordache, cu restul acolo, să rezolve şi problemele. Ministrul Energiei nu este de la PNL, este de la ALDE, primul ministru nu e de la PNL, e de la PSD. În loc să se certe între ei pe bani şi pe funcţii acolo, la CEO, ar fi mai bine să facă ceva pentru această companie. Să pună mâna pe muncă. De fapt, domnul Boza să pună mâna să îşi scrie demisia. Dacă nu, e treaba lor, să şi-l ia în braţe şi să şi-l asume.

Rep.: V-a acuzat că nu aţi ajutat deloc Complexul Energetic Oltenia în acest mandat. Cum răspundeţi?

D.V.: Aici nu e vorba de mine. Eu ajut şi fac ce fac pentru oamenii din Gorj, pentru populaţia Gorjului. Eu am depus iniţiative privind încadrarea în condiţii deosebite a locurilor de muncă de la CEO şi mă bat pentru asta. Am făcut alte iniţiative care ţin de populaţia din Gorj. Cu privire la Complexul Energetic Oltenia, alte iniţiative decât acelea legate de oameni nu am ştiut şi nu mi-a cerut nimeni ajutorul. Şi încă ceva. Retrimiterea la comisie a Legii holdingului e tot făcută de mine. Aştept ca ceastă lege a holdingului să fie adoptată tot pentru CEO. Acestea sunt lucruri palpabile, pe care le poate verifica oricine. Din păcate, domnul Boza nu se gândeşte decât la dânsul şi la partidul dânsului sau la partidele dânsului, la PSD şi la ALDE. Încă o dată, au minister, au guvern, au preşedintele Consiliului Judeţean, au director la CEO, au tot. Să lase politica şi să pună mâna să îşi scrie demisia sau să şi-l asume. Cum au făcut pe vremea lui Ciurel, să facă şi acum.

Rep.: De ce nu credeţi că preţul certificatelor de carbon a dus la actuala situaţie?

D.V.: Domnul Boza a avut ocazia să cumpere anul trecut, în decembrie, certificate de CO2 la 5 euro şi a refuzat. Nu a explicat niciodată de ce a refuzat, spunea că aia e o firmă penală, eu nu am auzit niciodată aşa ceva. Şi nu înţeleg cum ar fi putut asta să schimbe preţul certificatului sau de ce ar fi trebuit să fie negativ pentru CEO să cumpere certificate la 5 euro.

Vizualizări: 530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: