SONDAJ: Un tânăr din zece consumă droguri uşoare

Aproape 10% dintre tinerii din România consumă droguri uşoare, potrivit unui sondaj care a fost prezentat joi de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret.

Astfel, 1% dintre cei intervievaţi au declarat că obişnuiesc să consume zilnic droguri, în timp ce alţi 1% consumă astfel de droguri de 2-3 ori pe săptămână, 2% de 2-3 ori pe lună, iar 3% de 2-3 ori pe an. 91% dintre tinerii intervievaţi au spus că nu consumă droguri uşoare deloc.

Totodată, 11% dintre participanţii la studiu au spus că obişnuiesc să consume alcool zilnic sau, iar 25% au declarat că o fac de 2-3 ori pe săptămână. Doar 37% dintre tineri au spus că nu consumă alcool niciodată.

De asemenea, 31% dintre tinerii din eşantion au declarat că sunt fumători, în timp ce 66% au spus că nu au acest obicei. Cei mai mulți dintre cei care fumează spun că obișnuiesc că fumeze între 10 și 20 de țigări pe zi (45%), în timp ce 30% fumează între cinci și zece țigări pe zi, 12% fumează peste 20 de țigări pe zi, iar 10% fumează mai puțin de cinci.

Peste 50% dintre tinerii intervievaţi au declarat că în dieta lor zilnică includ legume și fructe crude (57%), în timp ce 34% au spus că le consumă de 2-3 ori pe săptămână, iar 1% dintre respondenți au spus că nu consumă acest tip de alimente deloc. De asemenea, 51% dintre tineri au spus că beau cafea, iar 20%, că nu consumă deloc.

Când vine vorba despre alte tipuri de alimente, cum ar fi cele naturale, fără conservanți și aditivi, acestea sunt consumate zilnic de către 45% dintre respondenți, în timp ce 38% consumă astfel de alimente de 2-3 ori pe săptămână. 1% dintre ei spun că nu consumă deloc alimente naturale.

Există o proporție semnificativă a respondenților care consumă alimente de tip fast-food zilnic – 21%, precum și de 2-3 ori pe săptămână – 36%. Doar 14% dintre intervievați declară că nu consumă deloc astfel de produse alimentare.

La sondaj au participat 1.205 persoane din grupa de vârstă 18–35 ani. Eşantionul este reprezentativ la nivel naţional pentru populaţia din grupa de vârstă 18-35 ani, a României, cu o eroare tolerată de +/- 2,8%. Cercetarea “Barometrul de opinie publică – tineret 2012” a fost realizată în perioada 30 noiembrie – 10 decembrie de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie. (N.I.)

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: