„Sondorii” UEF refuză fuziunea cu „măturătorii” Minprest

Posibilitatea ca Minprest și UEF Motru să fie unite a dus la nemulțumirea directorului motrean Ion Cojocaru. Acesta nu este lămurit dacă Minprest va prelua UEF sau invers. În plus, Cojocaru spune că sondorii angajați la UEF sunt mai importanți decât măturătorii de la Minprest. De asemenea, ambele firme și-au luat în timp tot soiul de atestate pentru mai multe servicii, urmărind să acapareze aceeași piață.

Managerul Laurențiu Ciurel a confirmat faptul că există o discuție despre o eventuală fuziune între UEF Motru și Minprest. Cele două societăți au mai multe lucruri în comun, de la cei doi directori colegi ai aceluiași partid, PNL, problemele, utilajele vechi, dar și atestate pentru același tip de activitate.

Sondori și măturători

Chiar dacă directorul Minprest Gabriel Giorgi, care are în subordine peste o mie de salariați, a declarat că această fuziune este o idee bună, directorul UEF, Ion Cojocaru, nu pare la fel de încântat. În fapt, directorul UEF crede că munca celor peste o sută de angajați ai săi este mai importantă decât a celor de la Minprest. „Noi avem ca obiect principal execuție foraje și întreținere, unitate care are specific unicat în CEO. Dacă acționarii stabilesc așa, eu nu mă opun. Una este să faci curățenie pe la birouri și alta e să ai sondori care să fie trecuți pe ramura minieră”, a declarat Ion Cojocaru.

Acesta sugerează că normal ar fi ca UEF Motru să preia Minprest. „După părerea mea externalizarea UEF de acum doi ani a fost o greșeală deoarece sondorii sunt importanți în exploatarea cărbunelui la zi”, a declarat acesta la Radio Infinit.

Cine rămâne director

De fapt, problema ar putea fi cine rămâne pe scaunul de director, Gabriel Giorgi sau Ion Cojocaru. „S-ar putea să conducă Minprest, UEF sau o conducere comună”, a declarat Cojocaru. Directorul mai spune că dispariția acestei firme ar fi o pierdere pentru Motru.

De asemenea, cele două firme, Minprest și UEF Motru, au luat atestate pentru mai multe tipuri de activități, în speranța că vor intra mai mult pe piață. Unele dintre aceste sunt comune. „Suntem atestați pentru activități de îmbunătățiri funciare, redare în circuitul agricol și silvic, împăduriri, exploatări forestiere, cercetări hidrologice”, arată Cojocaru. Dar, chiar și cu atâtea specializări, UEF lucrează tot pentru CEO: “Contractul de bază este Divizia Minieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pentru care prestăm  80 % din activitate”, spune Ion Cojocaru.

DATORII

Dacă Minprest a terminat anul 2012 fără datorii, dar cu un profit foarte mic, UEF se luptă cu o reeșalonare a datoriilor la Finanțe. Directorul societății a confirmat că datoriile sunt de șase miliarde la Finanțe, dar şi că firma are nevoie de minim două instalații noi de forat pentru a putea presta această activitate.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: