„Sorin va avea viaţă grea să aleagă atacanţii!”

Compartimentul care a dat cel mai bun randament în pregătire la Pandurii a fost atacul. Lăudaţi de preşedintele Marin Condescu, atacanţii de la Pandurii, patru la număr după revenirea lui Stromajer, au înscris fiecare de mai multe ori în amicale. Pentru Pandurii au marcat în acest stagiu Tilincă de cinci ori, Raskovic şi Stromajer de câte patru ori, Vasilache şi Păcurar de trei ori, Arieta, Nalaţi şi Stângă de două ori şi Martinovic, Ribic şi Cardoso câte un gol. 

Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a apreciat ca foarte important pentru echipă faptul că jucătorii din atac au înscris în stagiul de pregătire din Austria. „Cel mai important lucru este că toţi atacanţii au marcat în acest stagiu de pregătire, deşi nu sunt definitorii meciurile de pregătire. Antrenorul Cârţu, împreună cu jucătorii, au găsit soluţiile prin care pot ajunge la poartă mai des dar să şi să marcheze” a precizat oficialul pandurilor la analiza stagiului de pregătire pe care echipa gorjeană l-a efectuat în Austria. 
Oficialul clubului gorjean crede că antrenorului Sorin Cârţu îi va fi greu acum să aleagă cel mai bun cuplu de atac, toţi cei patru atacanţi fiind la fel de buni: „Sorin va avea viaţă grea să aleagă atacanţii, dar depinde de ce formulă de atac va folosi, Arrieta-Tilincă sau Raskovic – Stromajer pentru că toţi au jucat bine. Atacanţii au dat un randament bun în acest stagiu.” Condescu crede că antrenorului îi va fi foarte greu să aleagă titularii din atac, jucătorii înscriind de 28 de ori în acest stagiu: „În momentul acesta şi Sorin Cârţu este destul de mulţumit de cei patru atacanţi dacă i-au dat 28 de goluri în opt amicale. A mai avut acolo în probe doi atacanţi dar nu s-a oprit asupra niciunuia pentru că erau sub ceea ce avea Pandurii. În plus, mai sunt unii jucători de la mijloc care pot juca în spatele vârfurilor. E acolo un Vasilache sau un Tremonti acre pot juca pe atac şi deci sunt variante.”
Pandurii au revenit deja de două zile în România iar ieri s-au antrenat pe Stadionul Municipal de la ora 17:00, având după aceea un program de refacere după meciul cu Hapoel Haifa şi drumul lung pe care l-au făcut cu autocarul din Budapesta la Târgu Jiu.
Tilincă a avut ghinion sezonul trecut 

Pentru atac preşedintele Condescu a precizat că nu se mai caută neapărat jucători ci numai dacă va apărea ceva deosebit până la debutul noului sezon se va mai face vreun trensfer: „În mare acesta e lotul pentru noul sezon, şi doar dacă se mai iveşte ceva nemaipomenit poate mai luăm un atacant. Dar acum atacanţi avem, Raskovic, Stromajer, Arrieta şi Tilincă sunt suficienţi iar aceştia foarte greu se accidentează.” În ceea ce-l priveşte pe Cosmin Tilincă, oficialul crede că a avut ghinion sezonul trecut când a suferit o accidentare care l-a costat o jumătate de sezon: „Tilincă a avut un mare ghinion că a primit lovitura aceea la Iaşi şi l-a scos din circuit. Nu-i rezista nimeni portarului cum a ieşit acolo dar încolo el nu a avut probleme cu accidentările ca fotbalist.”

Arrieta a surprins plăcut 

Marin Condescu a precizat că nu a fost dezamăgit de nici un jucător în acest stagiu şi a apreciat faptul că Arrieta este în creştere de formă şi l-a surprins chiar şi pe antrenor: „Nimeni nu m-a dezamăgit pe mine în acest stagiu. Problema este că l-au surprins pe Cârţu plăcut iar acum el l-a redescoperit pe Arrieta, ceea ce îi spuneam şi i-am spus-o noi toţi. Pe 30 de metri Arieta nu are adversar şi pe cei care sunt mai mari decât el îi face praf. Mai are şi nişte execuţii imposibile, nici colegii nu înţeleg cum loveşte mingea. Să fi văzut ce le-a făcut Arrieta la turci, i-a învârtit de i-a ameţit pe cei de la Denizlispor.” 




Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: