Sorina Pintea a dispus o anchetă la spitalul din Târgu Cărbunești

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a dispus o anchetă la spitalul din Târgu Cărbunești, după ce un gorjean a trimis o sesizare potrivit căreia a fost trimis să cumpere medicamente cu plasa pentru bunicul lui care era internat. Mai mult, Robert Mancaș a stat într-una din zile în curtea spitalului și a fotografiat mai multe persoane care intrau în spital cu plasa de soluții perfuzabile și alte medicamente.

Mancaș a spus că primea pe bilețele, de la personalul medical, ce trebuie să cumpere, ceea ce i s-a părut revoltător Sorinei Pintea. „Eu am înțeles că acel pacient a fost trimis să își cumpere medicamente doar cu un bilețel, nu cu o rețetă. Este inadmisibil acest lucru. Încă de la începutul mandatului am atras atenția că spitalele trebuie să asigure toată medicația. În cazul în care există sincope în achiziționare pacientul poate să își asigure această medicație, dar spitalul este obligat să o deconteze. Casa de Asigurări de Sănătate s-a autosesizat, ceea ce este corect, pentru că este vorba de contract între furnizorul de servicii și Casa de Asigurări. Eu personal nu tolerez asemenea comportamente, cu bilețele puse în mâna pacienților”, a spus Sorina Pintea.

Directorul Spitalului din Târgu Cărbunești, Constantin Târziu, a spus pentru Mediafax că acuzațiile nu sunt adevărate. „Nu este adevărat, credeți-mă. Știu despre ce este vorba dar nu este adevărat. Ce-am aflat eu de la doctori este că în niciun moment nu s-a pus problema condiționării. Chiar am sunat să vină nepotul pacientului să stăm de vorbă. Pe 25 aprilie pacientul s-a externat de la noi. A fost internat pe 12 aprilie. A fost operat de apendicita. A doua zi s-a întors cu eviscerație, la 21.04, iar de la urgențe l-au dus direct în sala de operație. Fiind seara târziu nu mai era deschisă farmacia spitalului iar familia a cumpărat ser fiziologic. În niciun moment nu s-a pus problema condiționării. Facem în spital o anchetă să vedem care este realitatea”, a spus directorul unității medicale.

Tânărul care a trimis sesizarea a spus că, dacă nu cumpăra medicamentele “prescrise” pe tot felul de bilețele, bunicului lui nu ar fi putut fi operat sau cel puțin așa i s-a spus. “În data zilei de 6.05.2019 am petrecut mai multe ore în curtea spitalului și am fotografiat cum pacienții și aparținătorii acestora vin cu plasele pline de medicamente de la farmacia de vis-a-vis de spital, îndreptându-se către secția ATI și Chirurgie (anexez foto). În toată această perioadă, respectiv din 12.04.2019 și până la data prezentei, am cumpărat medicamente, fiind trimis de personalul secțiilor medicale unde s-a aflat bunicul meu, de aproximativ 1.000 lei”, se arată în sesizarea lui Robert Mancaș, însoțită de zeci de fotografii.

Galerie foto


Vizualizări: 5,695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: