Soros ne scumpeşte pâinea

Soros, miliardarul ăla care nu îl lasă pe Dragnea să aplice programul de guvernare, a mai făcut una nefăcută. De la 1 februarie scumpeşte pâinea cu 10%. Asta după ce ne-a scumpit deja facturile la energie, gaze naturale, ne-a crescut ratele la bănci şi, în general, a scumpit toate alimentele.

Vă vine sau nu să credeți, sunt mulți români care cred că Soros e de vină pentru toate astea. Nu Dragnea, că el vrea, săracul, să ne mai pună 1 leu la salariu, 2 lei la pensie.

Încerc uneori să intru în dialog cu fanii PSD, pe rețelele de socializare. Mi-e imposibil să-i conving că Dragnea şi-a făcut palate pe trei continente cu banii noştri de drumuri. Dacă le arăți o poză cu palatul lui Dragnea zic: Minciună, manipulare! Iohannis are şapte case!

Ce să zic, au şi oamenii dreptate, nu e nimeni curat în politică. Mai ales în prima linie. Dar mi-e imposibil să înțeleg îndârjirea cu care îl apără pe Dragnea. Şi vă rog să mă credeți, nu sunt toți postaci, nu sunt toți bugetari, nu sunt toți pensionari sau asistați social. Nu, am văzut pe paginile de socializare oameni cu familii frumoase, care cereau imperativ jandarmilor să pună tunurile de apă pe protestatari, să-i gazeze pe huliganii din Piața Universității şi alte asemenea.

I-am întrebat de ce îi deranjează acei oameni şi protestul lor. Mi s-a răspuns cam aşa: pentru că nu au autorizație; pentru că sunt nişte huligani care vin să distrugă Bucureştiul, să protesteze la ei acasă; sunt nişte manipulați care nu ştiu de capul lor şi de ce sunt în stradă şi, bineînțeles, sunt plătiți de Soros.

Pe oamenii care gândesc aşa, nu îi poți combate cu argumente. În orice caz, eu nu am reuşit. Doar mi-am luat o grămadă de înjurături. Limbajul internauților devine extrem de agresiv când este vorba de taberele proDragnea şi antiDragnea. De ambele părți.

În timp ce noi ne certăm pe facebook, politicienii de la putere fac bani, cei din opoziție fac blaturi, ca să le pice şi lor ceva. Cei cu dosare îşi iau tălpăşița şi cer azil politic. În curând o să avem filiala PSD Madagascar sau Costa Rica şi, de ce nu, un nou partid făcut de cuplul Ponta - Ghiță în Serbia.

Vizualizări: 745

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: