Soți bețivi și violenți, scoși din case cu poliția

Bărbații care își bat nevestele se trezesc cu interdicția de a intra în propriile case chiar acum, în plină iarnă. Au fost deja câteva cazuri în Gorj de la începutul anului, în care soții violenți au primit interdicția de a se apropia de locuință timp de cinci zile.

Un caz recent a fost la Drăgotești, în noaptea de 4/5 ianuarie. O femeie de 52 de ani a fost amenințată cu moartea de soțul băut. Bărbatul de 54 de ani a fost obligat de polițiști să părăsească locuința pentru cinci zile.

Bărbatul a fost agresiv inclusiv de față cu polițiștii. “Având în vedere faptul că femeii i-a fost provocată o stare de temere şi suferinţe fizice, fapt ce a determinat-o să părăsească domiciliul şi să se refugieze la locuinţa fiului său, din aceeaşi localitate, iar agresorul a avut un comportament verbal agresiv, inclusiv pe timpul cât polițiștii se aflau la fața locului, în cauză a fost emis un ordin de protecţie provizoriu pentru cinci zile, prin care s-a dispus ca acesta să părăsească temporar locuința comună și să păstreze o distanță minimă de 300 metri față de victimă”, arată IPJ Gorj.

Prevederile ordinului de protecție i-au fost aduse la cunoştinţă bărbatului pe bază de semnătură. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe și amenințare.

Agresiv și cu polițiștii

Un alt caz a fost pe 6 ianuarie la Târgu Jiu, acolo unde o tânără de 22 de ani a sunat la 112 pentru a sesiza că este agresată de soț. “Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că apelanta a avut un conflict spontan cu soțul său de 32 de ani, aflat sub influența alcoolului, în timp ce se aflau la o locuință, din com Bălești, unde locuiesc împreună, fără forme legale, în urma căruia a fost agresată de soț. Femeia nu a solicitat acordarea de îngrijiri medicale”, arată un comunicat al poliției.

Bărbatul a fost atât de agresiv, încât a fost nevoie de interveția polițiștilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Agresorului îi este interzis să se apropie la mai puțin de 50 metri de persoana vătămată sau locuințele acesteia din Târgu Jiu și din comuna Bălești, timp de cinci zile.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violență în familie.

BILANȚ

În cele 10 zile de la intrarea în vigoare a Ordinului comun M.A.I./M.M.J.S. nr. 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare de către polițiști a cazurilor de violență domestică, Poliția Română a emis 150 de ordine provizorii de protecție, dintre care peste 70% (105 ordine), în mediul urban.

Cele mai multe ordine provizorii de protecție au fost emise în municipiul București (18) și în județele Brașov (18), Vâlcea (16), Brăila (13) și Sibiu (10). În Gorj au fost emise 5 ordine de protecție provizorii.

Vizualizări: 2,803

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: