Șef nou la Direcția Agricolă Gorj, după flagrantul DNA

Direcția Agricolă Gorj este condusă temporar de Alin Petrică (foto), directorul adjunct al instituției. Dan Tănănescu, directorul direcției, nu are voie să-și exercite funcția pentru o vreme după ce, la mijlocul lunii decembrie, a fost prins în flagrant delict de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Craiova, în timp de primea 2.000 de lei mită de la un fermier.

Conform procurorilor, acesta ar fi pretins și primit banii cu scopul obținerii de către o persoană a subvenției prin programul „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate”. ”Domnul Tănăsescu este în concediu, dar va reveni la serviciu în câteva zile. Există, timp de 60 de zile, interdicția de a-și exercita funcția de director, dată de DNA. Până pe data de 17 februarie nu are voie să-și exercite funcția, dar nu vorbim de suspendare. Fiind director adjunct, până atunci îi țin locul”, a declarat Alin Petrică, directorul adjunct al Direcţiei Agricole Gorj.

Dan Tănăsescu a fost pus sub control judiciar, după ce a plătit o cauţiune de 50.000 de lei. Dacă va încălca regulile puse de procurorii DNA Craiova, măsura poate fi înlocuită cu arestul la domiciliu sau arestul preventiv. Rămâne de văzut ce vor dispune procurorii la expirarea celor 60 de zile.

Vizualizări: 3,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: