Soția lui Dobrin face acuzații dure: Avea traheea ruptă și toracele plin cu apă și aer

Soția lui Adrian Dobrin face dezvăluiri și acuzații grave după ce și-a înmormântat soțul. Femeia susține că acesta a fost trimis spre București cu traheea fisurată și cu toracele plin cu apă și aer. Nu știe cine se face vinovat de această situație, dar speră ca anchetatorii să facă verificări în acest caz și să lămurească lucrurile. Ea a explicat, pas cu pas, cât de rapid s-a înrăutățit starea bărbatului și cum a ajuns să-i mai poată funcționa plămânii doar 5% la doar cinci zile de la internare.

Încă de la debutul pandemiei, Adrian Dobrin a fost în prima linie. A verificat constant centrele de carantină, spitalele, secțiile de Terapie Intensivă destinate bolnavilor infectați și locurile aglomerate din județ.

Săptămâna trecută, marți, a ajuns de dimineață să verifice Spitalul Târgu-Cărbunești. Se simțea rău încă de atunci și medicii de acolo au sesizat. I-au măsurat saturația de oxigen din sânge și au văzut că este redusă. Au decis să-l interneze și l-au conectat imediat la un ventilator. Așa a aflat și Adrian Dobrin că are Covid 19 și că deja un plămân îi era foarte afectat.

Soția sa a mărturisit cum s-a petrecut totul: “Mergea zilnic în secțiile ATI să verifice disponibilitatea paturilor și să facă raportare către Minister. Era epuizat, obosise de atâta efort pe care îl depunea. I-am spus să mai renunțe la aceste acțiuni și să mai lase și pe alții. A plecat la serviciu la 6.30. A ajuns la spitalul din Târgu-Cărbunești să verifice secția ATI. Am primit un mesaj de la colega lui, că lui Adrian îi e rău și are o saturație mică și a fost internat dintr-o dată. Era foarte obosit. De când a început pandemia, el nu a fost deloc liniștit. Era într-o agitație permanentă. Am vorbit cu el la spital. Mi-a spus că i s-au făcut raze la plămâni și că are afectat plămânul drept. A fost pus la ventilator”.

Cu fiecare zi, starea sa de sănătate s-a agravat. Așa a ajuns ca, sâmbătă, să-i mai funcționeze doar 5% din plămâni, iar medicii au constatat că un transfer la alt spital este prea periculos. Familia s-a agățat de ultima speranță crezând că, la București, va avea o șansă în plus să fie salvat. „Între timp, situația lui s-a agravat. Eu nu pot să acuz acum medicul de nepricepere pentru că nu sunt eu organul care trebuie să constate. Eu știu că Adrian s-a internat cu un plămân afectat și a fost trimis către București cu diagnosticul de trahee fisurată și cu plămâni care nu funcționau 95%. Cine i-a spart traheea, nu știu, dar o să verifice organele competente. Aerul nu mai ajungea în plămân și, prin traheea respectivă, era plin de apă, aer în torace. Traheea se spărsese între timp. Deși el era în supraveghere medicală. Și asta mă deranjează pe mine”, a mai spus Georgiana, soția lui Adrian Dobrin.

Ea a mărturisit că și-a asumat în scris riscurile, dar nu și eventualele defecțiuni ale ambulanței. „Atunci când am mers să dau semnătură pentru el, să fie deplasat la București, așa cum spune managerul Salvării că familia și-a asumat eventualele complicații, complicații ale pacientului vreau să subliniez, nu ale salvării. Eu mi-am asumat complicațiile pe care le avea soțul meu că ar fi riscant să fie deplasat către o echipă din București, dar nu că dispozitivul care îl va ține sub oxigen va ceda la jumătatea drumului. Din surse neoficiale, pot să spun că a încercat singur să repare aparatul care îl ajuta să respire. Cu atâta putere a fost în el. A fost conștient tot timpul”, a mai spus femeia.

În replică, medicii de la spitalul din Târgu-Cărbunești, unde bărbatul a fost tratat înainte de transfer, au explicat că nu s-a greșit nimic în cazul său și că traheea s-ar fi putut fisura când Dobrin ar fi avut o criză de tuse puternică.

De la Târgu-Cărbunești, șeful Sanepid Gorj a ajuns la unitatea medicală din Târgu Jiu, unde i s-au făcut mai multe investigații necesare înaintea transferului. Vineri, potrivit șefului Ambulanței, i s-a fi propus să fie transferat cu elicopterul SMURD în București, dar bărbatul ar fi refuzat. Soția însă nu știe nimic despre acest refuz și nici despre această posibilitate.

Adrian Dobrin s-a stins la spitalul din Vâlcea. A intrat în stop cardiorespirator și medicii nu l-au mai putut salva. La jumătatea drumului spre București, siguranța de la tabloul electric al autospecialei a cedat și ventilatorul la care era conectat s-a oprit. Echipajul l-a ventilat manual până au ajuns cu el la UPU Râmnicu-Vâlcea, unde a fost stabilizat, dar pentru puțin timp.

Bărbatul nu apucase să se vaccineze anti-Covid deși mergea des în focare. Dar asta nu pentru că ar fi refuzat vaccinul. „Mi-a zis că nu refuză vaccinul, ca să înțelegem foarte clar. A văzut o criză inițială a vaccinurilor și a spus că îi vine lui rândul și îi lasă pe alții să se vaccineze. Eu sunt puternic. O să-mi vină și mie rândul! Așa a zis. Nu a fost un refuz, să fie antivaccinare”, a mai spus soția lui Adrian Dobrin.

Vizualizări: 169,237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: