Soția profesorului acuzat de înșelătorie reacționează: Sunt foarte confuză

Profesorul gorjean care a organizat excursii pentru elevi în Japonia și America și a abandonat copiii în aeroporturi este de negăsit. Iulian Nicolae Ghinoiu nu răspunde la telefon, așa că toți copiii au fost nevoiți să ia legătura cu părinții, în România, ca să le cumpere bilete de avion să se poată întoarce acasă. Zeci de copii din toată țara sunt și acum blocați pe aerporturi din Doha, Tokyo sau Milano.

Fundaţia Young Parteneres For Civil Society Developemenet Association, condusă de Iulian Ghinoiu, a organizat aceste tabere, acesta fiind profesor în Gorj. Pagina de Facebook a fundației a fost închisă după valurile de comentarii venite din partea părinților revoltați. Cu presa a vorbit doar soția acestuia, fără a lămuri lucrurile. „Vreau să merg să dau declarații acolo unde trebuie să le dau, după care o să lămuresc ce este de lămurit. Nu mai ține de mine. Sunt foarte confuză. Dacă scuzele mele pot ajuta cu ceva... Din păcate, situația aceasta nu se rezolvă așa”, a spus Iulia Ghinoiu, soția lui Nicolae Ghinoiu, la Digi24.

Pentru o tabără în Statele Unite fiecare participant a plătit 1.000 de euro. Rămași peste noapte la Milano, copiii nu au avut cazare, deși erau pe drum de 36 de ore, așa că au dormit în aeroport. Unii au plecat spre Viena cu avionul, de unde au luat un autocar spre casă.

Și grupul din Japonia a fost divizat, iar mulți copii au călătorit pe banii lor. "Grupul din Japonia este divizat în două grupuri de fapt. Au plecat 76 de copii, din care 36 sunt încă în Japonia, iar ceilalți am înțeles sunt blocati pe aeroportul din Doha, rămași fără bilete! Cei rămași în Japonia au avionul mâine dimineață, sunt în Tokyo, rămași fără cazare! Sperăm ca biletele de avion pentru mâine dimineață să fie ok", a scris o mamă pe facebook.

Cristian Neculaiu a postat şi el, din Japonia, un mesaj elocvent: "Ne-am cumpărat biletele spre Tokyo noi singuri, din banii noștri, acestea fiind aprox 130€ de persoană. Sper că acest individ își asumă faptul că toți îl vom trimite în instanță imediat cum ajungem în România".

La Târgu Jiu, niciunul dintre vecinii dascălilor nu știau cu ce se ocupă aceștia. „Habar nu aveam că au o asemenea fundație sau asociație. Eu oricum nu l-am mai văzut pe el de foarte mult timp. În ultimul an, nu știu dacă l-am văzut de 2-3 ori. Pe soția lui o mai vedem cu copiii pe aici pe scară, că au aici un apartament. Nu mă așteptam să se întâmple așa ceva. Tot sper să nu fie adevărat și poate a fost vreo greșeală”, a spus un vecin. „Dacă nu mă înșel, domnul este în concediu de creștere a copilului. Așa am auzit. Ei au trei copii mai mici, dar nu mă așteptam să aud așa ceva pentru că ei par oameni cumsecade”, a mai spus un alt vecin.

Vizualizări: 6,724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: