Zeci de copii duși în excursii de profesori gorjeni au dormit în aeroporturi

Incidente grave la finalul unor excursii în Japonia și Statele Unite ale Americii, organizate de o fundație condusă de soții Ghinoiu, doi profesori din Gorj. Copiii veniți din SUA au ajuns cu avionul la Milano, iar de acolo nu au mai avut bilete de avion. Mulți dintre ei au dormit în aeroport, alții au fost duși cu avionul spre Viena, iar de acolo cu autocarul spre București. Copiii aveau un singur însoțitor, astfel că unele grupuri au călători fără.

Fundaţia Young Parteneres For Civil Society Developemenet Association, condusă de Iulian Ghinoiu, a organizat aceste tabere, acesta fiind profesor în Gorj.

Pentru o tabără în Statele Unite fiecare participant a plătit 1.000 de euro. Deși rămași peste noapte la Milano, copiii nu au avut cazare, deși erau pe drum de 36 de ore.

Și grupul din Japonia a fost divizat, iar mulți copii au călătorit pe banii lor. "Grupul din Japonia este divizat în două grupuri de fapt. Au plecat 76 de copii, din care 36 sunt încă în Japonia, iar ceilalți am înțeles sunt blocati pe aeroportul din Doha, rămași fără bilete! Cei rămași în Japonia au avionul mâine dimineață, sunt în Tokyo, rămași fără cazare! Sperăm ca biletele de avion pentru mâine dimineață să fie ok", a scris o mamă.

Cristian Neculaiu a postat şi el, din Japonia, un mesaj elocvent: "Mă număr printre cei aproximativ 70 de participanți ai acestui “proiect”, momentan ne aflăm în trenul spre Tokyo, urmând ca mâine să plecăm de aici cu avionul, bineințeles dacă dl. Ghinoiu ni le-a cumpărat. Am fost abandonați de dimineață, “îndrumătorul” nostru a plecat fără să mai dea nici măcar un semn. Ne-am cumpărat biletele spre Tokyo noi singuri, din banii noștri, acestea fiind aprox 130€ de persoană. Sper că acest individ își asumă faptul că toți îl vom trimite în instanță imediat cum ajungem în România".

Fundația și-a închis pagina de facebook după declanșarea scandalului. Mai înainte a postat un anunț în care a scris că, începând din 26 iunie, proiectele sunt suspendate. Inclusiv proiectul de la Londra care urma să se desfășoare începând cu 27 iunie va fi suspendat, anunța fundația înainte de a închide pagina, precizând că va reveni cu detalii când situația va fi clarificată. Nu au lipsit nici scuzele, dar nu este clar ce s-a întâmplat, pentru că fundația organizează de mulți ani astfel de excursii și nu au fost probleme.

Vizualizări: 4,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: