Soţii Neamţu şi Dobrotă, profesori la UCB, retrogradaţi din funcţii

Noua Lege a Educaţiei interzice promovarea în funcţii a rudelor de gradul II: soţ/soţie, tată/fiu sau unchi/nepot. Rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu, Adrian Gorun, este de acord ca rudele de gradul II  să nu mai ocupe funcţii de conducere în aceeaşi universitate, aşa cum prevede noua Lege a Educaţiei. La UCB sunt, la ora actuală, două astfel de cazuri, soţii Neamţu şi Dobrotă.

Un punct din noua Lege a Educaţiei interzice ca două persoane din aceeaşi familie, rude de gradul II, să deţină funcţii de conducere în aceeaşi universitate. Dacă va fi adoptată această lege se va lăsa cu demiteri la UCB. „Este singurul punct din Legea Educaţiei cu care sunt într-un totul de acord. La noi în universitate au fost multe astfel de cazuri acum au rămas doar câteva, este vorba de soţii Neamţu şi Dobrotă”, a spus Adrian Gorun, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi”. Liviu Neamţu este prorectorul Universităţii iar soţia sa, Adina Neamţu, ocupă funcţia de prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Economice. Dan Dobrotă este şeful de catedră la Facultatea de Inginerie iar soţia sa, Gabriela Dobrotă, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Economice. Liviu Neamţu este de aceeaşi părere cu Adrian Gorun în ceea ce priveşte această prevedere din Legea Educaţiei. „Dacă legea va intra în vigoare cu siguranţă ne vom alinia, deşi în ultimul timp ne-am gândit că ar fi bine ca unul dintre noi să renunţe pentru că nu e aşa uşor să fi într-o funcţie de conducere”, a precizat Liviu Neamţu.

Adrian Gorun consideră că ar fi bine ca măsura să fie aplicată până la rude de gradul IV. „Pledez pentru menţinerea obiectivităţii şi pentru a rămâne în lege imposibilitatea ocupării concomitent funcţii de conducere de către rude până la un anumit grad, eu aş fi pus chiar până la gradul IV”, a spus acesta.

Vizualizări: 278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: