Spălătorie cu sistem anti-furt la spital. Din 10 ianuarie

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va internaliza serviciul de spălătorie. Lenjeria utilizată în cadrul unității spitalicești va fi spălată și călcată în spațiul amenajat la demisolul clădirii administrative de la Spitalul 700. Spălătoria unității medicale va fi pusă în funcțiune începând cu data de 10 ianuarie.

Lucrările de amenajare a spălătoriei spitalului sunt pe ultima sută de metri. Utilajele au fost instalate, spațiul a fost reabilitat, mai rămâne doar de aplicat o șapă autonivelantă. Utilajele care vor fi utilizate sunt marca Electrolux, fiind de înaltă tehnologie. Este vorba de două mașini de spălat normale, o mașină de spălat cu barieră termică pentru materiale infectate, două uscătoare și două calandre ce vor fi utilizate pentru călcarea lenjeriei.

Detergentul care va fi utilizat de maşinile de spălat este unul special, care nu poate fi utilizat la maşinile de spălat folosite în gospodărie. Nici nu poate fi sustras, asta pentru că maşinile de spălat dispun de dozatoare care indică în orice moment cantitatea de detergent utilizată.

Conform reprezentanţilor Spitalului Județean, testele tehnologice vor începe chiar de luni, 7 ianuarie, urmând ca activitatea propriu-zisă să fie demarată în câteva zile. În cadrul spălătoriei vor presta activitate 10-12 persoane, care vor lucra pe trei schimburi.

Spitalul a avut și în trecut spălătorie proprie, în acelaşi loc. O parte din vechiul personal, care în prezent lucrează pe secţii, va fi adus la spălătorie, însă vor fi realizate și recrutări.

Serviciul de spălătorie este asigurat în prezent de o societatea privată, SC Turism Parc SA Târgu Jiu. Conducerea unităţii spitaliceşti şi-a propus să scadă cheltuielile cu acest serviciu, acesta fiind motivul pentru care a realizat propria spălătorie. ”Este totul aranjat, toate sunt puse. Trebuie să mai completăm cu personal pe spălătorie. Vrem să facem niște transferuri din partea cealaltă, de la unitatea care a asigurat până acum acest serviciu. Cu totul, investiţia se ridică la 500.000 lei. 400.000 lei au fost echipamentele”, a declarat Costinel Popescu, directorul medical al Spitalului Judeţean din Târgu Jiu.

Vizualizări: 752

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: