Spectatorii ar putea reveni pe stadioane. Doar pe 10% din capacitate

Şegii LPF și FRF au avut o nouă întrunire cu reprezentanții Ministerului Sănătății, unde tema principală de discuție a fost prezența spectatorilor pe stadioanele din România. Liga 1 se reia în acest week-end dar fără spectatori în tribune.

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a dezvăluit propunerea venită din partea Federației, aceea ca tribunele să fie populate cu fani pe 10% din capacitatea arenei. Acest lucru s-ar putea materializa începând cu luna iulie.  „S-a discutat aspectul legat de spectatori. A rămas ca în următoarele două săptămâni să evaluăm situaţia şi, în funcţie de ce se va întâmpla, e posibil ca în luna iulie să existe şi această variantă.  FRF a venit cu o propunere interesată. 10% din capacitatea stadionului să fie cu spectatori, care pot avea acces la meciuri. Există doctori care sunt acolo, epidemiologi, care vor avea un punct de vedere. Dacă te raportezi la Arena Naţională, ai totuşi 5.000 de fani, e un număr rezonabil, ba chiar trebuie să vedem dacă există posibilitate din partea cluburilor de a controla accesul tuturor acestor fani. Vedem ce se întâmplă şi cu numărul de cazuri”, a declarat Justin Ștefan, potrivit sport.ro.

Răzvan Burleanu a propus ca la un spectator pe stadion să rămână libere 12 locuri: „Nu susținem ca 500 de spectatori să fie pe stadion, vrem 10% din capacitatea stadioanelor, în baza unui protocol foarte bine stabilit. La fiecare loc ocupat, vei avea 12 locuri lăsate libere”.

Pe acest criteriu pe stadionul din Târgu Jiu ar putea intra aproximativ 1000 de spectatori la reluarea campionatului Ligii 2.

Vizualizări: 340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: