Speranţe într-un rezultat bun la Cluj

Pandurii au reuşit până acum în Liga I două victorii în faţa clujenilor de la CFR chiar pe terenul acestora. La acestea se mai adaugă o victorie obţinută în tur pe terenul de la Târgu Jiu, la aceasta aducându-şi o mare contribuţie căpitanul echipei Pandurii, Florin Stângă, marcator al celor două goluri prin care s-a reuşit victoria. Acum Panduriimerg la CFR cu gândul la o nouă victorie mizând şi pe concentrarea celor de la Cluj pe un alt obiectiv, Cupa României.
 Antrenorul secund al echipei Pandurii, Florin Bejinaru, a recunoscut că meciul cu CFR nu va fi unul uşor dar tocmai evoluţiile mai slabe ale echipei din ultimele două etape obligă acum la rezultate mai bune: „Ne aşteaptă un meci greu la CFR Cluj. Din păcate noi n-am obţinut maxim de puncte din meciurile cu Poli Iaşi şi Farul, aşa că trebuie să tragem tare în ultimele două etape. Asta ne obligă la o mai mare concentrare în jocurile cu CFR şi Oţelul.” Gorjenii recunosc că CFR Cluj este o echipă puternică, care, chiar dacă nu mai are un obiectiv clar, acela de a prinde un loc doi care să o angreneze în Champions League, e o echipă care îşi respectă blazonul şi care va pune mari probleme. Bejinaru spune că s-ar mulţumi şi cu un egal la acest meci, considerând decisiv pentru ocuparea locului zece jocul cu Oţelul din ultima etapă: „Ne-am mulţumi şi cu un egal dar putem învinge la CFR Cluj pentru că am mai făcut-o. Nu ştiu dacă acest joc cu CFR ne influenţează foarte mult pentru a ocupa locul zece. Pentru noi meciul decisiv pentru locul zece este cu Oţelul Galaţi prin prisma locului din clasament dacă facem un calcul matematic. În mod normal Oţelul va învinge pe Argeş în această etapă, şi apoi noi trebuie să-i batem pe cei de la Galaţi. Argeşul va pierde şi cu Oţelul şi cu Dinamo, deci putem prinde locul zece fără probleme dacă învingem Oţelul la Târgu Jiu în ultima etapă.” 
 Gorjenii se aşteaptă ca CFR să mizeze acum pe un al doilea obiectiv, Cupa României, după ce au ratat ocuparea locului doi, fiind posibil să se concentreze pe cupă şi să neglijeze campionatul: „Nu ştim ce meci va fi, ce echipă va alinia CFR la acest meci, dar ei vin de pe o poziţie de favoriţi pentru că traversează un moment bun acum. Au şi moral bun pentru că vin după câteva victorii, dar cred că singurul lor obiectiv a rămas acum câştigarea Cupei României pentru că au ratat obiectivul de calificare în Liga Campionilor. E posibil să-şi canalizeze toate acţiunile pentru a câştiga Cupa României. De aceea ne aşteptăm să apară ceva schimbări în echipa lor de start, au unii jucători care au evoluat mai puţin în campionat şi probabil vor încerca să-i vadă la lucru.”
Problemele de lot nu mai sunt atât de grave înaintea acestui joc la care revin Murgan şi Martinovic, pe lista indisponibililor adăugându-se acum Vancea: „Din fericire reuşim să aducem la acest joc jucători care nu au fost apţi la meciurile trecute, s-au refăcut Martinovic şi Murgan, şi au fost incluşi în lot. Din păcate l-am pierdut pe Vancea care are ruptrură de ligament colateral intern. Dar am câştigat doi jucători pentru această etapă şi asta e bine. Cardoso e complet refăcut pentru că el a jucat deja etapa trecută. Depinde acum de cât de concentraţi vom fi la acest joc şi cât de conectaţi la importanţa partidei. ”

Piţurcă a fost scos din lot

Pentru prima dată a fost scos din lot de antrenorul Sorin Cârţu şi atacantul Alexandru Piţurcă, jucător care nu s-a întâlnit cu mingea la jocul cu Farul deşi a fost trimis pe teren. „Piţurcă şi Stancu n-au fost incluşi în lot pentru că n-au intrat în planurile tactice ale antrenorului. Vom vedea dacă va fi o pierdere absenţa celor doi jucători. Dar în cazul lui Piţurcă s-a renunţat la el din cauza atacanţilor care erau prea mulţi la acest joc. De aceea nu se regăseşte în lot acum. Nu cred că e o tragedie că nu va juca Piţurcă” a explicat ieri Florin Bejinaru. 


Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: