Start la înscrieri! Părinții trebuie să se grăbească

Mii de părinți din Gorj se grăbesc să prindă un loc pentru a-și înscrie micuții la grădiniță. Astfel, luni, 31 mai 2021, a fost prima zi de înscriere a preșcolarilor. La nivelul județului Gorj sunt puse la bătaie peste 7.500 de locuri, iar prima etapă se încheie pe data de 11 iunie.

”De astăzi au început înscrierile și vor ține două săptămâni. Cu privire la numărul de locuri, acestea sunt suficiente la grădinița pentru program normal. În județul Gorj sunt disponibile 7.520 de locuri. La învățământul sunt de stat sunt 6.985, iar la privat sunt 535 de locuri”, a spus Nicolae Negrea, inspector școlar ISJ Gorj.

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj, Nicolae Negrea, a declarat că cel mai probabil locurile de la grădinițele cu program prelungit nu vor acoperi cererea.

”Situația este puțin mai delicată la grădinițe cu program prelungit. Acolo va fi o selecție în funcție de niște criterii lăsate de Ministerul Educației. Vorbim despre grădinițele unde nu vor exista locuri suficiente. La grădinițe s-a redus grupa, maxim 20 de copii, iar la cele cu program prelungit pot să apară anumite probleme”, a mai declarat Negrea.  

Vizualizări: 1,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: