Spitalele aşteaptă rectificarea să scape de datorii

Peste 16 miliarde de lei sunt datoriile Spitalului de Pneumo-ftiziologie „Tudor Vladimirescu de la Dobriţa” către diferiţi prestatori de servicii, către furnizorii de hrană, medicamente, materiale sanitare şi reactivi. Doar o rectificare bugetară îl poate scăpa de datorii, spune directorul Tiberiu Tătaru.

Ministerul Sănătăţii a promis că va achita în arierate lunar datoriile înregistrate de această unitate spitalicească până la sfârşitul lunii martie 2011. Acest lucru nu îl mulţumeşte pe managerul Tiberiu Tătaru: ”Noi avem datorii de aproximativ 16 miliarde de lei vechi. Ministerul ar trebui să ne achite numai 14, însă eu am făcut o adresă la minister prin care solicit achitarea datoriilor până când am fost preluaţi de Consiliul Judeţean în luna iulie, că aşa mi se pare normal. Este vorba de o diferenţă de 2 miliarde de lei vechi, bani pe care noi nu ne permitem să-i achităm. Încă nu am primit nici un răspuns, dar sperăm să fie unul pozitiv”.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean susţin că nu pot achita aceste datorii în valoare de 2 miliarde de lei pentru că nu au fonduri suficiente. „Noi nu putem achita sub nici o formă acestă datorie. Noi nu ştiam că vom prelua spitalul şi nu am prevăzut aceste cheltuieli în bugetul pe acest an. Nu ştim cum se rezolvă situaţia, oricum şi noi avem probleme financiare, iar această datorie nu o putem suporta”, a declarat Victoriţa Ungureanu, contabil la Consiliul Judeţean şi membru în Consiliul de Administraţie la spitalul din Dobriţa.

Vizualizări: 66

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: